Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські депутати обговорюють торгівлю українками.


Вольф Москович

Єрусалим, 19 жовтня 2004 - У зв’язку з арештом в Ізраїлі злочинної групи, яка займалася нелегальним перевезенням жінок з України, відбулося спеціальне засідання комісії зі справ імміграції та інтеграції ізраїльського парламенту - Кнессету. На засіданні було оприлюдено шокуючі факти про торгівлю людьми.

Ізраїльській поліції вдалося заарештувати групу злочинців, які незаконно перевозили українських жінок в Ізраїль, де потім примушували їх займатися проституцією. На чолі групи стояв Геннадій Босолович, який координував дії злочинців як в Україні, так і в Ізраїлі.

Схема оборудки була проста. Злочинці скористалися з недоліків в ізраїльському законодавстві щодо імміграції. Вони купували документи в українських євреїв, які не планували переїжджати в Ізраїль і передавали ці документи своїм клієнтам - жінкам, яких переправляли в Ізраїль під виглядом репатріанток, знаходячи для них так званих чоловіків та навіть наймаючи для них дітей.

Така штучна сім’я, прибуваючи в Ізраїль, отримувала від держави Ізраїль 10 тисяч доларів допомоги, безкоштовне медичне обслуговування та інші пільги. Організатори оборудки забирали собі ці гроші, примушували жінок до проституції, а найманих ними чоловіків та дітей повертали в Україну.

Усього їм вдалося переправити таким чином в Ізраїль понад 70 подібних сімей. Поліція конфіскувала банківські рахунки злочинців на суму близьку мільйона доларів, що складалася з коштів державних субсидій сім’ям фальшивих репатріантів з України.

З 40 затриманих шахраїв 5 перебувають у міському суді Єрусалима. Начальник єрусалимської в’язниці заявив, що йдеться про добре обдуману операцію з використанням інформації про можливості інтеграції репатріантів, в результаті якої Ізраїль зазнав великих фінансових втрат.

У ході обговорення цієї справи у парламентській комісії зі справ репатріації та інтеграції репатріантів було повідомлено, що десята частина усіх документів на репатріацію, що подаються у консульство Ізраїлю у Києві, є підробленою.

Частина зубожілих українських євреїв, які не можуть звести кінці з кінцями, продають злочинцям свої документи, в яких замінюються фотографії для використання фальшивими репатріантами.

Комісія Кнесету рекомендувала ізраїльській поліції перевірити документи жінок, які працюють у домах розпусти з тим, щоб виявити, хто здобув незаконним способом громадянство та позбавити подібних репатріанток державних субсидій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG