Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Жириновський проти Віктора Ющенка.


Петро Каландирець

Прес конференція Володимира Жиріновського в Одесі
Заступник голови Державної Ради Російської Федерації Володимир Жириновський заявив, що в день виборів 31 жовтня в Україні відбудеться рішуча сутичка між Заходом і Росією. Про це він заявив на прес-конференції в Одесі.

«Україна стане плацдармом для цієї сутички»,- зазначив Володимир Жириновський. Він не виключає спроби зриву виборів у випадку, якщо буде зірвано «західний сценарій» результатів голосування.

«Так було і в Росії. Деякі сили мали намір знищити кандидата Рибкіна і пронести труну з його тілом у день виборів вулицями Москви, оголосивши траур і зірвавши таким чином вибори», - наголосив Володимир Жириновський.

Прес конференція Володимира Жиріновського в Одесі
«Вже сьогодні відомо про підготовку акцій протесту у Києві за участю 500 тисяч осіб. А у містах України діє молодіжна організація «ПОРА». Ми спостерігали за її діями у Югославії. Це агресивно налаштовані молодики. Прикро, що так підставляють молодь. Адже вона потім сидить у в’язницях, а ті, хто їх підбурив – при владі»,- зазначив заступник голови Держдуми Росії.

Російський політик заявив, що «у прозахідного кандидата на посаду Президента Віктора Ющенка дуже агресивна рекламна кампанія: його теле- і радіореклама, гасла, бігборди з»являються значно частіше, ніж агітаційна реклама інших кандидатів, зокрема Віктора Януковича».

Володимир Жириновський заявив на прес-конференції в Одесі, що прихід до влади в Україні таких кандидатів як Віктор Ющенко буде свідчити про «загибель України». Зокрема він висловив прогноз, що у разі перемоги опозиційного кандидата «у Республіці Крим у найближчі 10-15 років розпочнеться війна з Туреччиною, а Польща спробує реалізувати плани повернення собі Львова». Він наголосив,що Росії такий сценарій не підходить, адже «українські біженці підуть на Схід, до російського кордону».

Працівник обласного штабу Віктора Ющенка в Одесі Вадим Поліщук
Довірена особа кандидата на Президента України Миколи Грабара – Віталій Пилипенко назвав прес- конференцію заступника голови Держдуми Росії Володимира Жириновського в Одесі «фактом втручання сусідньої держави у перебіг виборчого процесу в Україні».

Таку думку підтримав і працівник Одеського обласного штабу Віктора Ющенка – Вадим Поліщук:

«Я вважаю, що це втручання у внутрішні справи України і неприхована підтримка кандидата Януковича. Для людини, яка обіймає посаду заступника Голови Держдуми Росії, є негарним кроком агресивні висловлювання на адресу одного з основних кандидатів на посаду Президента України. Я гадаю, що це не матиме позитивного впливу на відносини між Україною та Росією».

Стурбованість фактами втручання Росії у виборчу кампанію в Україні висловив і народний депутат України Едуард Гурвіц.

«Помітне протягом кількох останніх років відверте втручання Москви у внутрішні справи України сьогодні набуло статусу відвертої політичної інтервенції. Україна, як незалежна держава, відчуває інформаційну агресію, інструментами якої стали російські телеканали, агентура з Російської Православної Церкви та Генпрокуратура Росії, яка порушила справу проти народного депутата України Юлії Тимошенко».
XS
SM
MD
LG