Доступність посилання

ТОП новини

ПРЕДСТАВНИКИ СТУДЕНТСТВА КРАЇНИ І ЯНУКОВИЧ ПІДПИСАЛИ СОЦІАЛЬНУ УГОДУ.


Представники студентства з понад 200 вищих навчальних закладів України підписали в Луганську Соціальну угоду з прем’єр-міністром України, кандидатом на пост Президента України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Кабінету міністрів України. Представники студентства взяли на себе зобов''язання активно залучати широкі верстви студентства до участі в майбутніх президентських виборах та сприяти вільному волевиявленню молоді. Від імені своїх молодіжних колективів лідери студентства заявили про свою підтримку кандидата на пост Президента України В.ЯНУКОВИЧА.

У свою чергу В.ЯНУКОВИЧ взяв на себе зобов''язання берегти та примножувати позитивні тенденції в соціально-економічному житті країни, сприяти впровадженню міжнародних стандартів в освіті, щорічно збільшувати суми на кредитування здобуття вищої освіти, вдосконалити систему видачі таких кредитів.

Глава уряду зобов''язався і надалі підвищувати стипендії студентам, доки розмір стипендії не дорівнюватиме мінімальній заробітній платі. В.ЯНУКОВИЧ висловився за впровадження економічних стимулів надання роботодавцями першого робочого місця випускникам вищих навчальних закладів. Прем’єр пообіцяв взяти під контроль модернізацію комунальних служб, організацію поточного та капітального ремонту вищих навчальних закладів та гуртожитків, а також і надалі зберегти пільговий проїзд для студентів вищих навчальних закладів усіх форм власності.

Глава уряду також висловився за поступову відмову від платного навчання у вищих навчальних закладах за контрактами і перехід винятково на безплатне навчання за державним замовленням. "Ми повинні поставити завдання: бюджетне фінансування має бути, щоб для всіх були рівні умови. Збільшуючи бюджетне фінансування, ми будемо поступово скорочувати кількість контрактів", - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG