Доступність посилання

ТОП новини

ГЛАВА МІСІЇ ОБСЄ ЗІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ АРЕНС ВИСЛОВИВ ЗАДОВОЛЕННЯ РІВНЕМ СПІВПРАЦІ З ОРГАНАМИ ВЛАДИ В УКРАЇНІ.


Глава Місії ОБСЄ зі спостереження на президентських виборах в Україні посол Герт-Хайнріх АРЕНС висловив задоволення рівнем співпраці з органами влади в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це він сказав сьогодні під час Круглого столу за участю керівників місій міжнародних спостерігачів від ОБСЄ, СНД, міжнародних неурядових організацій та окремих держав.

Також Г-Х.АРЕНС позитивно оцінив існуючий рівень співробітництва з метою реалізації Місією своїх завдань. Він окремо відзначив сприятливу атмосферу, в якій працюють спостерігачі від ОБСЄ, та повідомив, що звіт Місії буде оприлюднено наступного дня після проведення виборів.

У роботі Круглого столу також взяли участь акредитовані в Україні посли держав-членів ОБСЄ та члени Міжвідомчої робочої групи Кабінету міністрів України зі сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, які прибувають в Україну для спостереження за процесом підготовки та проведення виборів Президента України у 2004 р.

Під час Круглого столу були обговорені питання співпраці органів державної влади України з офіційними спостерігачами від іноземних країн та міжнародних організацій, можливості покращення взаємодії з метою забезпечення сприятливих умов для роботи міжнародних спостерігачів в Україні.

Представники Міжвідомчої робочої групи Кабінету міністрів України детально поінформували учасників Круглого столу про умови та можливості, що створені в нашій державі з метою максимального сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на виконання відповідного Указу Президента України.

Глава Місії спостерігачів від СНД, Голова Виконкому Співдружності Володимир РУШАЙЛО повідомив, що представники Місії з 15 серпня ц.р. здійснюють спостереження на усіх стадіях виборчого процесу в Україні, активно відвідують виборчі дільниці та зустрічаються з керівництвом територіальних виборчих комісій.

За оцінками В.РУШАЙЛА, українська сторона прагне забезпечити максимальну відкритість на усіх стадіях виборчого процесу та сприяє діяльності міжнародних спостерігачів на усіх рівнях. Глава Місії спостерігачів від СНД підкреслив, що очолювана ним Місія дотримуватиметься нейтральної позиції та оцінюватиме саме організацію виборчого процесу, а не його результат.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG