Доступність посилання

ТОП новини

ШТАБ ЯНУКОВИЧА РОЗГЛЯДАЄ ПОДІЇ, ЯКІ СТАЛИСЯ 23 ЖОВТНЯ В КИЄВІ, ЯК АКТ СИЛОВОГО ТИСКУ НА ЦВК – ЗАЯВА.


Центральний виборчий штаб кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА розглядає події, які сталися в ніч з 23 на 24 жовтня у Києві, як безпрецедентний акт силового тиску на Центральну виборчу комісію України.

Про це йдеться у заяві прес-служби Центрального виборчого штабу В.ЯНУКОВИЧА, переданій УНІАН.

“Група депутатів на чолі з Віктором ЮЩЕНКОМ за підтримки своїх прибічників, зухвало зловживаючи недоторканністю, увірвалась до приміщення ЦВК та зірвала її засідання. Цим самим народні депутати з оточення кандидата грубо порушили норму закону, за якою не допускається втручання будь-яких посадових і службових осіб у вирішення питань, що належать до повноважень Центральної виборчої комісії як конституційного державного органу”, - вважають у Центральному штабі В.ЯНУКОВИЧА.

У штабі В.ЯНУКОВИЧА вважать, що мотивом, який спонукав “радикально налаштованих прихильників ЮЩЕНКА до цинічних та агресивних протизаконних дій”, стало зниження довіри виборців до цього кандидата, а його шанси на перемогу стають “все більш примарними”. “У цих умовах оточення ЮЩЕНКА зробило головну ставку на дестабілізацію та зрив виборів, розуміючи, що взяти гору у чесній боротьбі вже неможливо”, - вважають у штабі В.ЯНУКОВИЧА.

“Виборча кампанія ЮЩЕНКА будується не на змаганні нових ідей та конструктивній роботі, а на брутальній, поза цивілізованими нормами, критиці влади, безпідставних звинуваченнях та свідомій омані людей. Суспільству настирливо нав’язується думка, що будь-який інший варіант, окрім його перемоги, буде сфальсифікованим”, - вважають у штабі В.ЯНУКОВИЧА.

Автори заяви покладають відповідальність “за спроби дестабілізувати ситуацію особисто на Віктора ЮЩЕНКА” та загострюють його увагу, як одного з кандидатів на найвищу державну посаду, “на категоричну неприпустимість застосування будь-яких протизаконних засобів у веденні виборчої кампанії”. “Підбурювання своїх прихильників до екстремістських дій наражає Україну на ризик масових заворушень і повинно розглядатись як таке, що спрямоване на підрив національної безпеки країни”, - вважають у штабі В.ЯНУКОВИЧА.

Центральний виборчий штаб В.ЯНУКОВИЧА вимагає: невідкладно провести відкрите засідання Центральної виборчої комісії за участю керівників МВС, СБУ, Міністерства юстиції щодо забезпечення охорони правопорядку та повноцінної діяльності ЦВК; заборонити проведення будь-яких масових акцій поблизу Центральної виборчої комісії; притягти до відповідальності керівників служб, що забезпечують державну охорону В.ЮЩЕНКА та Олександра ЗІНЧЕНКА, співробітники яких були вплутані до протизаконних дій.

Штаб звертається до спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій у день голосування обов''язково бути присутніми у Центральній виборчій комісії та вимагає від структур виконавчої влади вжити всі належні заходи для забезпечення їхньої безперешкодної діяльності.

Автори заяви переконані, що “тільки безумовне дотримання норм закону - від народного депутата до виборця - збереже стабільність та громадянський спокій в країні, надасть можливість кожному зробити 31 жовтня зважений і свідомий вибір”.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG