Доступність посилання

ТОП новини

ВІЗИТ ПУТІНА ВЖЕ НЕ ВПЛИНЕ НА РЕЙТИНГ ПРОВЛАДНОГО КАНДИДАТА – ГРИЦЕНКО.


Візит Президента Росії Володимира ПУТІНА до України напередодні виборів вже не вплине на підвищення рейтингу кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА. Про це заявив на сьогоднішній зустрічі з іноземними журналістами керівник аналітично-інформаційної служби виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Анатолій ГРИЦЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального штабу В.ЮЩЕНКА, за словами А.ГРИЦЕНКА, "у цьому напрямку політтехнологами, що працюють на провладного кандидата, вже все було зроблено раніше". "Запрошення ЯНУКОВИЧА на день народження до Володимира ПУТІНА, те, як наш прем’єр-міністр переплутав місця для сидіння, а також масований інформаційний тиск з повідомленнями "Росія – за ЯНУКОВИЧА" уже вплинув на тих, на кого міг вплинути, і розчарував всіх інших", - вважає А.ГРИЦЕНКО.

Він зауважив, що під час вчорашнього прямого ефіру в Україні В.ПУТІН "не сказав і не зробив нічого на підтримку ЯНУКОВИЧА, зрозумілого простим людям". "Усі могли вчора бачити програму "Епіцентр", де ПІХОВШЕК сидів 20 хвилин з розчарованим обличчям і намагався витягнути хоча б щось на підтримку прем’єр-міністра", - відзначив А.ГРИЦЕНКО.

За його словами, В.ПУТІН все-таки висловив непряму підтримку провладного кандидата, однак зрозуміти її могли тільки експерти. Зокрема, А.ГРИЦЕНКО зазначив, "російський президент схвалив економічні досягнення уряду ЯНУКОВИЧА, а також заявив, що святкує свій день народження лише з друзями, а отже непрямо дав зрозуміти, що Леонід КУЧМА та Віктор ЯНУКОВИЧ – його особисті друзі".

Щодо можливості зустрічі В.ПУТІНА з В.ЮЩЕНКОМ, А.ГРИЦЕНКО сказав, що якби В.ПУТІН захотів цієї зустрічі, то він зробив би це, незважаючи на те, що програми всіх протокольних заходів плануються в Адміністрації Президента України, тому лідери опозиції не були запрошені на офіційний прийом у Маріїнському палаці. "Мені особисто сумно було бачити список запрошених на цей захід, оскільки він говорить про слабкість влади. Адже не було запрошено В.ЮЩЕНКА, Юлію ТИМОШЕНКО, Олександра МОРОЗА та інших політичних лідерів, яких підтримують мільйони українців. Водночас було запрошено лідерів найменших парламентських фракцій. Таке ігнорування симпатій мільйонів громадян достатньо красномовно характеризує нинішню владу", - зазначив А.ГРИЦЕНКО.

Водночас він зауважив, що Президент В.ЮЩЕНКО швидко знайде спільну мову з російським колегою. Про це, зокрема, свідчить проект його десятого президентського указу "Про полегшення перетину кордонів з Росією та Білоруссю", а також підтримка цієї ініціативи з боку В.ПУТІНА.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG