Доступність посилання

ТОП новини

КОАЛІЦІЯ "СИЛА НАРОДУ" ЗВЕРНУЛАСЯ ДО ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ, ОРГАНІВ ВЛАДИ І МІЛІЦІЇ З ПРОХАННЯМ ДОТРИМУВАТИСЬ ЗАКОНОДАВСТВА ПІД ЧАС ГОЛОСУВАННЯ.


Коаліція "Сила народу" звернулася до громадян України зробити свій вибір 31 жовтня та дочекатися на виборчих дільницях результатів голосування, а також звернулась до членів виборчих комісій, представників органів державної влади і особливо правоохоронців з проханням дотримуватись законодавства та не виконувати злочинних наказів.

Про це йдеться у зверненні лідерів Коаліції кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА і лідера БЮТ Юлії ТИМОШЕНКО.

Лідери Коаліції закликають виборців “особисто перевірити списки на дільницях до дня голосування, пам’ятаючи, що влада робить усе, щоб не дати можливості проголосувати багатьом чесним громадянам. Особисто прийдіть 31 жовтня на виборчі дільниці і проголосуйте за того кандидата, якому ви вірите”.

“Щоб підрахунок голосів було проведено чесно, прозоро і без фальшування, особлива увага всіх повинна бути прикута саме до виборчих дільниць. Прийдіть до своїх дільниць після завершення голосування (після 20.00). Дочекайтеся завершення підрахунку голосів, яке може тривати 3-4 години. Вимагайте оголошення результатів голосування на вашій дільниці – це ваше законне право”, - зазначають лідери Коаліції “Сила народу”.

“По можливості супроводжуйте передачу протоколів до територіальних комісій (деякі з них можуть засідати до 6 ї години ранку 1-го листопада). Ваша присутність біля цих комісій – це запорука чесного підрахунку голосів”, - вважають В.ЮЩЕНКО та Ю.ТИМОШЕНКО.

“Нам відомі плани провокаторів. Вони хочуть зірвати вибори, вчинивши погроми і бійки на площі біля ЦВК”, - повідомляють лідери Коаліції. “Не піддамося на провокації. Наша відповідь – витримка і спокій”, - закликають вони.

“Якщо в ніч з 31 жовтня на 1 листопада хтось чинитиме опір роботі ЦВК, знайте – це провокатори. Наші прихильники в цей час будуть біля дільничних та територіальних комісій”, - наголошують В.ЮЩЕНКО і Ю.ТИМОШЕНКО.

“Ми зберемо в Києві сотні тисяч організованих людей тоді, коли влада спробує перекреслити волевиявлення народу”, - повідомляють лідери Коаліції.

Також В.ЮЩЕНКО і Ю.ТИМОШЕНКО застерігають тих, на кого покладена відповідальність за організацію і проведення виборів, тобто членів виборчих комісій, представників органів державної влади, особливо правоохоронців.

“У день голосування ви маєте діяти строго у відповідності до закону. Діяти чесно і відповідально. Той, хто посягне на законне право громадян обирати главу держави, хто порушить закон – буде нести за це кримінальну відповідальність. Покарання за порушення буде жорстким – від 5 до 12 років позбавлення волі, як це передбачено Законом України”, - повідомляють лідери Коаліції.

Також вони закликають не виконувати злочинні накази. “Начальники віддають їх незаконно, на словах, щоб самим не нести відповідальності. Відповідати доведеться тому, хто виконує ці накази”, - зазначають В.ЮЩЕНКО і Ю.ТИМОШЕНКО.

“Не дайте нікому спаплюжити вашу честь і ваше ім’я. Будьте достойними громадянами і чесними професіоналами. Використайте свій історичний шанс 31 жовтня і ви з гордістю будете згадувати цей день і розповідати про нього своїм дітям”, - закликають лідери Коаліції “Сила народу”.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG