Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині та Миколаївщині переміг Янукович.


Петро Каландирець

Прес конференція міжнародних спостерігачів з Росії в Одесі
Одеса, 1 жовтня 2004 - За попередніми результатами голосування в Одеській і Миколаївській областях переможцем виборчих перегонів став нинішній прем’єр-міністр України, кандидат на посаду Президента України Віктор Янукович. За його головного суперника віддали голоси близько 20 відсотків виборців. Штаби Віктора Ющенка у цих областях оголосили про масові фальсифікації під час проведення голосування 31 жовтня.

В Одесі, у приміщені прес центру Національної Спілки журналістів, була проведена прес конференція групи спостерігачів з Росії на виборах президента України з організації GIS-EMO. На їхню думку, голосування в Одесі відбувалося без суттєвих порушень чинного Законодавства України “Про вибори”.

Тим часом, народний депутат України, голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін переконаний, що на Одещині мало місце нехтування вимог Закону. На його думку, кількість прихильників Віктора Ющенка на Півдні України постійно скорочувалася за допомогою надання переважно негативної інформації про лідера блоку “Наша Україна”. Ющенко і його прихильники були позбавлені реальної можливості виступати у місцевих засобах масової інформації.

Під час підрахунку голосів приміщення виборчих комісій огородили парканами
Юрій Кармазін нагадав, що три роки не виступає на місцевому телебаченні в Одесі і назвав ініціатором заборон Одеського міського голову Руслана Боделана: “В Одеській області влада мала за завдання забезпечити 51 відсоток підтримки для Віктора Януковича. Будь якими шляхами. У Балтському і Комінтернівському районах, Одеської області, на дільницях конфіскували відеокамери для спостереження за перебігом голосування”.

Керівник обласного штабу Ющенка в Одесі Володимир Курінний назвав оголошені попередні данні результатів голосування, такими що стали реальністю завдяки фальсифікаціям.

Володимир Курінний: “Наприклад, у Балтському районі офіційний результат Ющенка і Януковича приблизно 8 на 5 тисяч на користь Януковича. А у Котовському районі, який поруч і входить до одного з Балтським районом округу, результат вже принципово інший, який ми визнати не можемо. У Білгород-Дністровському районі, дві дільниці які поряд, так само разультати різні. В одній, де голова комісії представник опозиції, перемагає Ющенко з достатньо високим результатом. А поруч, де голова дільниці від Януковича, перемагає чинний прем’єр-міністр так само з весоким результатом. Так не буває на виборах. Це свідчить про масові фальсифікації в Одеській області, застосування адміністративного ресурсу в день голосування”.

Народний депутат України, голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін
Тим часом, перший заступник керівника Миколаївського обласного штабу Віктора Ющенка – Юрій Діденко вважає, що попередні підсумки голосування на виборах Президента України підтвердили потужний механізм, який включила влада проти виборців регіону, має бажаний для неї результат.

Юрій Діденко: “Місцеві засоби масової інформації, включно з обласним телебаченням, постійно дезинформували виборців Миколаївщини щодо кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка”.

На думку Юрія Діденка на Миколаївщині прихильниками Віктора Ющенка “не були використані і всі можливості для агітації”.
XS
SM
MD
LG