Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК ЗМУШЕНА ПРАЦЮВАТИ ПІД ТИСКОМ З БОКУ КАНДИДАТІВ У ПРЕЗИДЕНТИ І ОКРЕМИХ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ – ЧЛЕН ЦВК ОХЕНДОВСЬКИЙ.


Член Центральної виборчої комісії України Михайло ОХЕНДОВСЬКИЙ заявляє, що ЦВК змушена працювати під тиском з боку кандидатів на пост Президента України і окремих народних депутатів – їхніх прихильників.

Про це він сказав сьогодні в інтерв`ю журналістам.

«Я мушу зазначити, що ЦВК зараз працює під безпрецедентним тиском як на членів комісії, так і на працівників секретаріату з боку окремих кандидатів та деяких народних депутатів», - зазначив М.ОХЕНДОВСЬКИЙ. Тому, за його словами, деякі свої рішення Центрвибочком змушений приймати «у стані найжорсткішого цейтноту». «Що, нажаль, не завжди дозволяє швидко та коректно оцінювати ті чи інші фактори, які впливають на нашу діяльність та ефективно усунути такий негативний вплив», - наголосив член ЦВК.

Водночас, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, він відмовився назвати конкретні прізвища «окремих кандидатів в Президенти», які тиснуть на роботу комісії, аргументувавши це намаганням уникнути обвинувачень в упередженій позиції ЦВК. «Так, деякі кандидати дійсно тиснуть на членів ЦВК і дійсно погрожують членам ЦВК, - зазначив він, - називати їх прізвища просто було б передчасним».

М.ОХЕНДОВСЬКИЙ зазначив, що після спокійного завершення виборчої кампанії, з цим мають розібратися відповідні органи. «Давайте ми спокійно доведемо до кінця ці вибори. Після цього, я думаю, у нас є компетентні органи, які зважено дадуть оцінку діям всіх учасників виборчого процесу.

Як повідомляв УНІАН, раніше про тиск на ЦВК заявляв інший член комісії Андрій МАГЕРА.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG