Доступність посилання

ТОП новини

ІЗ ЗАПОРІЗЬКОГО ТРАНСФОРМАТОРНОГО ЗАВОДУ ВЛАДА РОЗПОЧАЛА РЕПРЕСІЇ ПРОТИ ПІДПРИЄМСТВ, ЯКІ ПІДТРИМАЛИ НА ВИБОРАХ ЮЩЕНКА – ДЕПУТАТ АРТЕМЕНКО.


Після першого туру голосування на виборах Президента України органами державної влади, зокрема правоохоронними, раптово розпочалися масові перевірки установ, підприємств на всій території України, працівники яких відкрито підтримували Віктора ЮЩЕНКА.

Так народний депутат України Юрій АРТЕМЕНКО прокоментував сьогоднішній обшук органами внутрішніх справ м. Запоріжжя Запорізького трансформаторного заводу (ТОВ "ЗТР"), співробітники якого підтримали на виборах кандидатуру В.ЮЩ повідомили УНІАН у прес-службі народного депутата.

До цього часу, робота одного з потужних підприємств у Запорізькій області паралізована, а його працівники не можуть потрапити на свої робочі місця, повідомляє Ю.АРТЕМЕНКО.

За його інформацією, обшук та вилучення документів на території підприємства проводиться співробітниками органів внутрішніх справ на підставі "міфічного" рішення суду 2001 року за позовом одного з акціонерів ТОВ "ЗТР".

Таку ситуацію слід розцінювати не інакше як започаткування владою масових репресій проти організацій, які підтримали на виборах кандидатуру В.ЮЩЕНКА, заявляє депутат. Ю.АРТЕМЕНКО повідомив, що зараз на місце події до Запоріжжя для об''єктивного з''ясування ситуації терміново виїхали народні депутати України – представники блоку "Наша Україна".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 листопада, озброєні співробітники міліції оточили будинок заводоуправління ВАТ "Запоріжтрансформатор", заборонили його співробітниками залишати службові кабінети і проводять опитування керівників підприємства.

Як повідомила помічник голови правління ВАТ "ЗТР" Ганна ТИЩЕНКО, "сьогодні близько 12.30 до будинку заводоуправління під''їхав автобус, з якого вивантажилися близько 20 співробітників міліції в камуфляжі і масках (частина озброєна автоматами) і оточили будинок заводоуправління. Після цього частина правоохоронців увірвалася в будинок. Працівникам заводоуправління заборонили виходити із службових кабінетів".

"На даний момент достовірної інформації про причини появи правоохоронців на території ВАТ "ЗТР" ми не маємо", - повідомила Г.ТИЩЕНКО, зазначивши, що "з телефонних розмов із співробітниками підприємства у неї склалося враження, що співробітники міліції таким чином намагаються одержати інформацію про якусь операцію купівлі-продажу акцій ВАТ, що мала місце в лютому 2001 р.".

Прокурор Ленінського району Дмитра ЛІПЧЕНКО, на території якого розташований "ЗТР", відмовився надати бодай-якусь інформацію про можливу наявність кримінальної справи проти підприємства. Д.ЛІПЧЕНКО додав, що "коментувати це передчасно".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG