Доступність посилання

ТОП новини

КІВАЛОВ ВВАЖАЄ, ЩО ЧИННИЙ ЗАКОН ПРО ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА ПОЛЕГШУЄ МОЖЛИВІСТЬ НЕПРАВИЛЬНОГО СКЛАДАННЯ СПИСКІВ ВИБОРЦІВ.


Голова Центральної виборчої комісії Сергій КІВАЛОВ вважає, що механізм формування списків виборців, закладений у чинному законі про вибори Президента, є таким, що полегшує можливість неправильного складання цих списків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в інтерв''ю журналістам.

С.КІВАЛОВ наголосив, що ЦВК є виключно виконавцем закону, тоді як приймала цей закон Верховна Рада, водночас саме Центрвиборчком зараз має "сотні проблем" через недоопрацьованість зазначеного закону. "Інколи диву даєшся: хто приймав закон – ЦВК чи парламент? Ми – виконавці і тільки", - сказав він.

Зараз, за його словами, члени комісії намагаються вирішити проблему щодо уникнення тих порушень, які були допущені в першому турі голосування. Це, зокрема, стосується того, що багато виборців просто не потрапили у списки. С.КІВАЛОВ нагадав, що згідно із законом, складання списків виборів мають здійснювати органи місцевого самоврядування. "Спитайте в органів місцевого самоврядування, чому вони неякісно склали списки виборців.

Я думаю, ця норма була спеціально закладена в закон, щоб не було конкретного органу, який відповідає саме за цю ділянку роботи", - наголосив С.КІВАЛОВ. "Я теж хочу спитати: чому не включили тих чи інших виборців до списків? , - додав він.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG