Доступність посилання

ТОП новини

Туристичні бази та готелі Прикарпаття майже повністю замовлені на зимовий період.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 10 листопада 2004 - Рада з туризму Карпатського реґіону повідомила, що туристичні бази та готелі Івано-Франківщини майже повністю замовлені на зимовий період. Частину таких замовлень здійснили безпосередньо відпочивальники. Іншу частину місць викуплено туристичними організаціями. Загалом потік туристів у зимові Карпати зріс у кілька разів порівняно з минулими роками.

Незважаючи на розпал президентської кампанії, на Прикарпатті не забувають про розвиток стратегічної галузі – туризму. Як і в минулі роки, потік туристів у зимові Карпати постійно зростає. Із введенням візового режиму в сусідніх європейських країнах більшість українців, не бажаючи ускладнювати своє життя, відпочивають у зимових Карпатах. Лише впродовж останніх кількох років у горах відкриті десятки нових лижних підйомників. Постійно будуються та реконструюються готелі та туристичні бази.

Виконавчий директор Ради з туризму Карпатського реґіону Наталія Гасюк розповідає про можливості відпочинку в горах: “Якщо ми повернемось до питання, де можна переночувати, відпочиваючи в Карпатах, то найкраще вже сьогодні не звертатися до готелів. Тому що всі основні бази, які пропонують хороший рівень послуг, вже заповнені. Зараз звертатися треба лише до туристичних організацій, які й викупили ці готелі”.

Зимовий відпочинок у Карпатах став настільки популярним, що туристична інфраструктура реґіону виявилась неготовою у повній мірі до обслуговування такої кількості гостей. Однак на Прикарпатті намагаються зробити все можливе, щоб рівень послуг у туристичній сфері зростав. Фахівці наголошують, що один долар, залишений туристом на відпочинку, не менше семи разів здійснює своєрідний кругообіг у місцевій економіці. Рада з туризму Карпатського реґіону цього року для того, щоб ті, хто приїде на зимовий відпочинок і зупиниться в приватних садибах, могли реально довідатись про рівень послуг, запровадила відповідну сертифікацію. Понад 300 таких приватних садиб матимуть зовнішні розпізнавальні знаки: одна смерічка – перший рівень обслуговування, дві – відповідно другий, три – третій. Така сертифікація засвідчуватиме наявність у садибі повного або ж часткового комплексу послуг, які пропонуватимуться туристам.

Зараз Івано-Франківщина переживає справжнє відродження туристичної галузі. З цього приводу Наталя Гасюк наголошує: “Якщо ми говоримо сьогодні про Івано-Франківщину, то це зростання кількості туристів на 40-50 % , себто у півтора раза”.

Зустріти Різдво у Карпатах – мрія не однієї людини. Чарівна гірська природа вражає. Господарі готелів, туристичних баз та приватних садиб намагаються, щоб їхні послуги задовольнили гостей, а відповідно місцева влада основні сподівання покладає саме на розвиток туризму, адже він стає одним з основних джерел фінансових надходжень до місцевої скарбниці.
XS
SM
MD
LG