Доступність посилання

ТОП новини

ФОНД "ВІДРОДЖЕННЯ" СПРОСТОВУЄ ТВЕРДЖЕННЯ РАДНИКА ЯНУКОВИЧА ПРУТНИКА ПРО ФІНАНСУВАННЯ СОРОСОМ КАМПАНІЇ, СПРЯМОВАНОЇ НА ПОРАЗКУ ЯНУКОВИЧА У ВИБОРАХ.


Голова Правління Міжнародного фонду "Відродження" Григорій НЕМИРЯ і Виконавчий директор МФВ Євген БИСТРИЦЬКИЙ заявляють, що твердження радника прем''єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА Едуарда ПРУТНИКА про фінансування Джорджем СОРОСОМ кампанії, спрямованої на поразку В.ЯНУКОВИЧА у президентських перегонах в Україні, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у заяві керівництва Міжнародного фонду "Відродження", переданій УНІАН.

У заяві сказано, що цього року Міжнародний фонд "Відродження" (МФВ) зосередив частину своєї діяльності на сприянні проведенню справедливих і вільних виборів, не надаючи підтримки жодному з кандидатів, оскільки Фонд, насамперед, підтримує громадські організації та їх коаліції, діяльність яких спрямована на просвіту й активізацію виборців, моніторинг порушення прав виборців і виборчого законодавства, висвітлення виборчої кампанії у ЗМІ, проведення екзіт-полу та теледебатів кандидатів.

Вичерпну інформація про передвиборчі проекти МФВ було надіслано і передано безпосередньо у штаби кандидатів 12 жовтня 2004 року. Крім того, ці матеріали є у відкритому доступі на веб-сайті МФВ http://www.irf.kiev.ua, повідомляється у заяві.

"Ототожнення сприяння, що надає МФВ для забезпечення справедливих та вільних виборів, з підтримкою опозиції свідчить або про необізнаність, або про свідоме несприйняття представником чинної влади демократичних стандартів у виборчому процесі", - зазначає керівництво Міжнародного фонду "Відродження".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG