Доступність посилання

ТОП новини

Всеукраїнська асоціація громадських організацій "Українська Гельсінська група з прав людини" закликає голову Верховної Ради Володимира Литвина сприяти припиненню масових затримань громадян за висловлення політичної позиції


Про це йдеться у відкритому листі Володимиру Литвину від голови правління Української Гельсінської групи Євгена Захарова.

Про це йдеться у відкритому листі Володимиру Литвину від голови правління Української Гельсінської групи Євгена Захарова.

Гельсінська група вважає, що діяльність правоохоронних органів має виразний характер політичних переслідувань громадських активістів. "В Україні відновлена практика переслідування інакодумців, використання правоохоронних органів як інструменту політичної боротьби", - зазначається у листі.

Група нагадує, що міжнародна правозахисна організація "Міжнародна амністія" вказала днями на те, що в Україні вперше за роки незалежності з''явилися в''язні совісті. "Їх було засуджено на закритому судовому процесі, без допуску адвокатів і родичів", - наголошується в листі до спікера парламенту. Гельсінська група також констатує велику кількість затримань активістів громадських організацій, а також штабів опозиційних кандидатів.
XS
SM
MD
LG