Доступність посилання

ТОП новини

У КИЄВІ ЗА УЧАСТЮ ЯНУКОВИЧА СТВОРЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ГРОМАДСЬКИЙ РУХ "НОВА ВЗАЄМОДІЯ".


Сьогодні у Палаці спорту у Києві відбувся установчий з''їзд громадської організації Всеукраїнський громадський рух "Нова взаємодія".

Як передає кореспондент УНІАН, у з''їзді взяв участь прем''єр-міністр України, кандидат на пост Президента України Віктор ЯНУКОВИЧ.

Виступаючи перед учасниками з''їзду В.ЯНУКОВИЧ подякував їм за підтримку. У своєму виступі він наголосив на великій ролі регіонів в Україні, сказавши: "сьогодні регіони є головною ланкою добробуту наших громадян завдяки тому, що в багатьох регіонах є люди, які взяли на себе відповідальність в цей складний час, і, працюючи, роблять своє майбутнє".

В.ЯНУКОВИЧ сказав, що "регіони – це фундамент, який сьогодні тримає всю державу". За словами прем''єра, він впевнений, що "у цій залі немає жодної людини, яка б за ці роки незалежності не відчула б на собі приниження, не відчула, що тільки власними силами можна побудувати майбутнє своєї сім''ї. Я добре пам''ятаю, як ми з вами опинилися в дуже складному часі розбудови незалежності. І коли зараз ганьблять людей, які всі ці часи витримували натиск так званого наступу ринку, а що таке ринок ніхто не знав, я інколи приводжу такий приклад. Що таке ринок і як ми виглядали, коли починали будувати нашу незалежну державу. Умовно кажучи, нас всіх вигнали у відкрите мінне поле, роздягненими. І ми воювали з ворогом озброєним до зубів".

У своєму виступі він також наголосив на тому, що українці "сьогодні, завтра і післязавтра мають пам''ятати про ветеранів" і робити все, щоб вони жили краще. У прес-релізі, розповсюдженому під час заходу, зазначено, що в роботі з''їзду беруть участь 7 тис. делегатів з усіх регіонів України.

Однак, за словами одного з учасників заходу, в залі присутні в основному київські студенти, а з регіонів людей не так вже й багато. Інші учасники навпаки стверджували, що майже всіх привезли на автобусах з регіонів. На запитання, чи не було проблем відпроситися з роботи в робочий день, вони сказали, що "з роботою було домовлено".

На з''їзді було розповсюджено звернення делегатів з''їзду "Нової взаємодії" до учасників руху. У зверненні зазначено: "ми, делегати установчого з''їзду Всеукраїнського громадського руху "Нова взаємодія" вважаємо, що, ми, прості громадяни, можемо брати ефективну участь в управлінні народним надбанням. Ми вважаємо, що розподіл громадських благ - це право громадян, а не чиновників, депутатів і тих, хто себе вважає "елітою" суспільства. Не правильно, коли невелика група чиновників "ділить" народні гроші "за зачиненими дверима". Сам народ може і повинен безпосередньо впливати на прийняття найважливіших рішень… Першим і поки що єдиним державним діячем, який віднайшов у собі сміливість звернутися прямо до простих громадян з пропозицією про взаємодію, став Віктор Федорович ЯНУКОВИЧ".

В урочистому концерті, присвяченому установчому з''їзду Всеукраїнського громадського руху "Нова взаємодія", взяли участь Наталя МОГИЛЕВСЬКА, Микола БАСКОВ, Таїсія ПОВАЛІЙ, Дмитро ГНАТЮК та інші.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG