Доступність посилання

ТОП новини

НА ДІЛЬНИЦІ № 102 У КІРОВОГРАДІ ВИБОРИ НЕ РОЗПОЧАЛИСЬ ЧЕРЕЗ НЕЯВКУ МАЙЖЕ ПОЛОВИНИ ЧЛЕНІВ КОМІСІЇ


На виборчій дільниці №102 виборчого округу №100 у Кіровограді вибори поки що не розпочались через неявку майже половини членів комісії.

На виборчій дільниці №102 виборчого округу №100 у Кіровограді вибори поки що не розпочались через неявку майже половини членів комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, на цей момент на дільниці присутні 8 з 18 членів комісії. Зокрема, немає заступника і голови комісії.

Територіальна виборча комісія поки що не прийняла рішення про початок голосування на дільниці. За законом про вибори Президента, такі дії членів комісії ведуть до зриву виборів, що тягне за собою кримінальну відповідальність (у першому турі виборів 31 жовтня на цій дільниці переміг Віктор ЮЩЕНКО, набравши 732 голоси. За Віктора ЯНУКОВИЧА було подано 360 голосів - УНІАН).

На виборчій дільниці №88 цього ж округу вибори розпочались, але станом на 6.00 до ТВК надійшов протокол про те, що 9 членів комісії виключено з її складу. Це представники «Нашої України», Соцпартії та інші особи, які представляють В.ЮЩЕНКА. За законодавством, зміни до складу комісії не можуть вноситись менш ніж за добу до голосування.

89-та виборча дільниця працює у нормальному режимі. У першому турі виборів результати на цій дільниці було визнано недійсними через те, що комісію залишила її голова О.ТИМОФЕЄВА. Тоді їй нібито стало погано. Зараз О.ТИМОФЕЄВА нібито почувається добре, хоч спостерігачі не виключають, що ближче до вечора їй знову може стати «погано».

Працівники міліції силою змусили голову ДВК № 68 Дмитра БАРКАРЯ залишити приміщення дільниці, якому пред’явили постанову про його виключення зі складу ДВК, підписану головою територіальної виборчої комісії №100 Сергієм ХІЛЬЧЕНКОМ. Однак, як стверджує Д.БАРКАР, постанова датована 5 листопада. На той час територіальна виборча комісія №100 працювала в іншому складі, а головою комісії був Володимир БАБІЙ, а не С.ХІЛЬЧЕНКО.

Сьогодні у Кіровограді були помічені мікроавтобуси з символікою виборчої кампанії В.ЮЩЕНКА. Молоді люди, які їздять у цих автобусах, розклеюють агітаційні матеріали начебто від В.ЮЩЕНКА і знімають цей процес на відеоплівку. У регіональному штабі В.ЮЩЕНКА спростували інформацію про роботу своїх агітаторів. Як припускають у штабі, відзняте відео може буде використано з провокаційною метою.

УНІАН
XS
SM
MD
LG