Доступність посилання

ТОП новини

СПОСТЕРІГАЧІ ВІД НДІ СПОДІВАЮТЬСЯ, ЩО КУЧМА ВТРУТИТЬСЯ В СИТУАЦІЮ НАВКОЛО ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ВИБОРІВ


Міжнародні спостерігачі Національного демократичного інституту сподіваються, що Президент України Леонід КУЧМА втрутиться в ситуацію і знівелює всі ті порушення і "жахливі фальсифікації", які сталися під час виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав президент НДІ Кеннет ВОЛЛАК на прес-конференції в УНІАН. "Я маю тільки надію, що розсудливість візьме верх, що Президент КУЧМА втрутиться в ситуацію і знівелює всі ті порушення і жахливі фальсифікації, які сталися під час виборів", - сказав К.ВОЛЛАК.

За його словами, те, що сталося в Україні, – "трагедія для українського народу".

Коментуючи вітання президента Російської Федерації Володимира ПУТІНА Віктору ЯНУКОВИЧУ з обранням на президентську посаду ще до оголошення офіційних результатів виборів, К.ВОЛЛАК сказав, що він не має "відповідних повноважень будь-що радити президенту ПУТІНУ", але зазначив: "Варто було б дочекатися повного закінчення виборчого процесу". Він також нагадав, що розпочинається процес юридичного розгляду скарг про порушення на виборах.

За словами керівника делегації, колишнього конгресмена США, радника президента США та головного судді Апеляційного Суду США Абнера МІКВА, те, хто стане Президентом України, буде вирішувати український народ, оскільки "під час виборів виникло стільки сумнівів, стільки підозри".

А.МІКВА сподівається, що в Україні "будуть частково відмінені результати голосування, або проведені нові вибори, і це буде зроблено достатньо скоро, невдовзі".

А.МІКВА також відзначив, що за весь час, коли він сам обіймав виборчу посаду, за весь час, коли він сам займався політикою, він ніколи не бачив "такої потужної волі народу голосувати і демократично здійснювати своє право на волевиявлення", і водночас, він "ніколи не бачив такої жахливої виборчої машини, дії якої були спрямовані на досягнення певного результату виборів".

Довідка УНІАН. До складу делегації Міжнародних спостерігачів Національного демократичного інституту входило 35 осіб. Членами делегації є члени парламентів різних рівнів, експерти з питань виборів і прав людини, а також громадські лідери, які представляють сім країн Європи, Азії та Північної Америки.

UNIAN14.45

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG