Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники Ющенка в Одесі встановили круглодобове наметове містечко.


Петро Каландирець

Учасники мітингу в Одесі на підтримку Віктора Ющенка
Кілька тисяч прихильників Віктора Ющенка в Одесі 28 листопада продовжили акції протесту з вимогою проведення повторних виборів, недовіри Центральній виборчій комісії та порушення карної справи проти Одеського міського голови Руслана Боделана за заклики про утворення так званого “Новоросійського краю”.

Біля приміщення Одеської обласної державної адміністрації нині встановлене круглодобове наметове містечко. За словами координатора містечка, голови організації “Громадянський виконком” Андрія Іщенка:

Гасла учасників акції протесту
“Наші вимоги загальноукраїнські. Влада має поважати вибір українського народу. Правохоронці Одеси зобов’язані заарештувати міського голову Руслана Боделана за заклики до розколу України. Це кримінальний злочин, відверті заклики до порушення територіальної цілісності України”

Депутат Одеської міськради Георгій Селянін вважає, що акції опозиції і парихильників Януковича в Одесі є мирними.

“Але, біля Одеської міськради, де проходить мітинг на підтримку Януковича, чомусь з’явилися російські прапори. Тут чути і заклики приєднати Одесу до Росії. Я вважаю, що це антиконституційні дії. Гадаю, що
Гасла учасників акції протесту
найближчим часом на це звернуть увагу не лише звичайні мешканці міста, але і правоохоронні органи”
, сказав Георгій Селянін.

На площі біля облдержадміністрації фотохудожник Олег Куцький відкрив виставку фоторобіт присвячених останнім подіям на Майдані незалежності у Києві.

Гасла учасників акції протесту
Учасників мітингу благословив і разом з ними помолився єпископ Одеський і Балтський УПЦ Київського Патріархату, Владика Яків. Він виступив від імені всіх христианських церков міста, що входять до складу Духовної Ради Одеси і області.

Четвертий день в Одесі триває автомарафон на підтримку Віктора Ющенка. Колону з 37 автомашин, які прямували до містечка Іллічівськ зупинили на контрольно-пропускному пункті. В’їзд до Іллічівська їм був заборонений під приводом, що “це не запланований захід”. Автомарафон розблокували лише після втручання помічника народного депутата України Василя Онопенка – Олександра Чернеги.

Побитий молодиками молодий активіст з Одеси
Тим часом, в Одесі триває тиск на прихильників Віктора Ющенка. Групою невідомих жорстоко побита молода людина, провина якої полягала лише в тому, що на слово “Ющенко”, він відповів “Так”. Злочинці били молодого активіста зі словами: “Ах ти, сука, оранжевий”. Його били ногами до крові. Зберегти життя вдалося лише завдяки втручанню перехожих.

Тим часом, 28 листопада близько 300 прихильників Віктора Януковича провели мітинг біля мерії на Думській площі міста. Неподалік стоїть близько 30 порожніх наметів.

Молоді люди, деякі у нетверезому стані, збирали підписи під зверненням до Генерального секретаря Ради Європи, Генерального секретаря ООН з вимогою “невтручання у внутрішні справи України і дотримання прав”. На
Акція на підтримку Віктора Януковича в Одесі
мітингу лунають заклики “приєднати Новоросію до Росії” та “дати відсіч іновєрцам”...

Вони збирають підписи на підтримку Януковича в Одесі
XS
SM
MD
LG