Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Гурвіц: “Рішення Верховної Ради про відкликання миротворців з Іраку принижує Україну”.


Петро Каландирець

Народний депутат України Едуард Гурвіц відвідав Ірак
Одеса, 6 грудня 2004 - Член парламентського комітету з іноземних справ, народний депутат України Едуард Гурвіц звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина із заявою, у якій повідомив, що не голосував за ухвалення проекту Постанови Верховної Ради України “Про відкликання миротворчого контингенту України, направленого для участі у міжнародній миротворчій операції в Республіці Ірак”. Під час голосування хтось, не маючи на це згоди власника, скористався карткою народного депутата України Едуарда Гурвіца.

“Це було зроблено, незважаючи на відому всім народним депутатам мою принципову позицію про підтримку участі українського миротворчого контингенту у міжнародній миротворчій операції в Республіці Ірак, яку я неодноразово висловлював як з трибуни Верховної Ради України, так і в засобах масової інформації.

На моє переконання, військова операція проти режиму кривавого диктатора Саддама Хусейна має велике значення для забезпечення миру та стабільності у всьому світі і, беручи в ній участь, Україна виконує важливу місію”
,- заявив Едуард Гурвіц .

Народний депутат України Едуард Гурвіц відвідав Ірак
В квітні 2003 року народний депутат перебував у Республіці Ірак, підтримуючи військову операцію США і Великої Британії, а тому голосування на підтримку відкликання українського миротворчого контингенту, вважає “ганебною і поразницькою позицією”.

Член парламентського Комітету з іноземних справ Едуард Гурвіц звернувся до голови Верховної Ради України з проханням зарахувати його голос до тієї частини народних депутатів, які голосували проти виведення українськиї миротворців з Іраку.

В інтерв’ю радіо “Свобода” народний депутат України Едуард Гурвіц назвав миротворчу місію в Іраку “надзвичайно важливою для України. Сполучені Штати Америки та їхні союзники зробили надзвичайно багато для світу, коли вони скинули кривавий режим Саддама Хусейна”.

Він висловив переконання, що “нині чинний Президент Леонід Кучма та його наступник на цій найвищій державній посаді не підпишуть Указ “Про відкликання українських миротворців з Іраку”.
XS
SM
MD
LG