Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі, на прес-конференції у штабі Януковича підтвердили факт домовленостей “місцевої опозиції і міського голови Руслана Боделана”.


Петро Каландирець

Учасники прес конференції у штабі Януковича в Одесі
10 грудня Одеський міський штаб Віктора Януковича провів першу прес- конференцію для журналістів. На запитання журналістів відповідали виконувач обов’язків голови штабу Василь Попков та лідер організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров. Вони назвали “незаконним” рішення Верховного Суду України про оголошення повторного голосування другого туру виборів, але одночасно висловили переконання, що “Віктора Януковича 26 грудня підтримає ще більше виборців Одеської області”.

Василь Попков повідомив, що 21 листопада міський штаб Віктора Януковича в Одесі був розпущений і нині триває робота для його повного формування. Він назвав скасування Верховним Судом результатів голосування на виборах Президента України “серйозним порушенням законодавства, коли суд ухвалює рішення під тиском вулиці” та оголосив Віктора Януковича “опозиційним кандидатом” неодноразово наголошуючи, що адмінресурс на нього “вже не працює”.

Голова організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров під час виступу на прес- конференції, сказав, що в Одесі нині діє Комітет захисту конституції і демократії.

Виконуючий обов"язки керівника штабу Віктора Януковича в Одесі - Василь Попков
Валерій Кауров: “Комітет мав за завдання проведення масових мітингів біля будинку міськради, які припинили одразу після досягнення домовленостей між місцевою опозицією та міським головою Русланом Боделаном про взаємний мараторій на встановлення наметових містечок на території міста Одеси”.

Голова організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров підтвердив, що і надалі залишається прихильником відновлення так званого Новоросійського краю і повідомив, що “штаб Януковича сформував групу віруючих, яка з духівництвом Одеської митрополії УПЦ Московського Патріархату у Спасо-Преображенському Кафедральному Соборі розпочала безстроковий молебен за подолання суперечок, охорону міста Одеса від будь- яких проявів націоналізму. Саме 10 грудня стартувала ця духовна акція”.

Валерій Кауров негативно відреагував на плани прибуття до Одеси учасників всеукраїнського марафону “Помаранчева революція триває” і пообіцяв, що “у відповідь на акції прихильників Ющенка в Одесі буде адекватна реакція. Ми маємо право захиститися від диктату меншості населення України, який нам нав’язують. Ми маємо право на російську мову і власні храми”.

До будинку мерії сьогодні вийшла невелика група прихильників Януковича
Активісти “Комітету демократії і конституції”, повідомили журналістам, перебувають у стані дії. “Після остаточного формування ідеології і плану дій вони готові до масових заходів”. 10 грудня в Одесі проведена і сесія Міськради, яка тривала приблизно 10 хвилин. Депутати лише внесли зміни до міського бюджету. Щоправда, депутат Міськради Георгій Селянин повідомив радіо “Свобода”, що міський голова Руслан Боделан позбавив його права про оголошення депутатських запитів”.

Зокрема, до депутата Селянина звернулися працівники одного з комунальних підприємств Одеси, які поскаржилися на те, що “значна частина їхнього прибутку була перерахована на підтримку виборчої кампанії кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича, а прихильники Віктора Ющенка на цьому підприємстві постійно відчувають психологічний тиск”.
XS
SM
MD
LG