Доступність посилання

ТОП новини

Українська народна партія на Прикарпатті відстоює власні позиції.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 15 грудня 2004 - Керівники Івано-Франківської обласної організації Української народної партії заявили, що зараз необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб переголосування виборів президента України відбулося без порушень. Водночас коаліції політичних партій “Сила народу” необхідно вже зараз думати над тим, щоб це об”єднання не розпалося, і відповідно згуртовано підійти до парламентських виборів 2006 року. Представники УНП також наголосили, що на Прикарпатті вони традиційно мають вагому підтримку.

Усі активісти Івано-Франківської обласної організації Української народної партії лише кілька днів тому повернулись на Прикарпаття з Києва, де брали активну участь у помаранчевій революції. Як і інші політичні структури, які входять до об”єднання “Сила народу”, Українська народна партія на Прикарпатті закликає всіх своїх активістів та прихильників увійти до лав тих, хто їде спостерігачами до східних областей держави. Це робиться для того, щоб запобігти фальсифікації в ході третього туру президентських виборів.

Зрештою, про неминучість фальсифікацій, які чинитиме влада під час виборів, Українська народна партія заявляла ще задовго до голосування. На цьому наголошує голова обласної організації УНП Олександр Челядин:

“Ми очікували фальсифікацій як на першому, так і на другому етапі. Не буде таємницею, якщо сказати, що цьому сприяв сам закон про вибори Президента України. У ньому були закладені ті вибухівки, які потім доводилось знешкоджувати в ході самого виборчого процесу”.

Українська народна партія закликає зараз до збереження та зміцнення коаліції політичних партій “Сила народу”, які згуртувалися і довели свою життєздатність під час помаранчевої революції. Про це говорить член центрального проводу УНП Мирослав Слепко:

“Перші випробування цих об”єднавчих процесів пройшли якраз у цій виборчій кампанії. Ми стали єдиною організацією, політичною структурою, яка працювала як єдиний організм”.

Усе це необхідно робити, як наголошували керівники обласної організації Української народної партії, задля підготовки демократичного табору політичних сил до парламентських виборів 2006 року і переконливої перемоги в них. Керівництво Івано-Франківської обласної організації УНП також заявило, що зараз не час претендувати на керівні посади на місцевому та центральному рівні, будувати якісь нереальні політичні плани. Адже перемогу в третьому турі президентських виборів ще не здобуто. Принагідно представники Української народної партії наголосили, що їхня партія користується стабільною підтримкою галичан і саме на Західній Україні має найвагоміші позиції.
XS
SM
MD
LG