Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні, 27-го грудня, провідні західні газети вийшли з матеріалами про вибори в Україні. Так, лондонська “Times” вміщує матеріал з назвою "Путін постає перед приниженням, тоді як Україна перекидається до Заходу"


У статті йдеться, що перемога Віктора Ющенка репрезентуватиме принизливу поразку для президента Росії Володимира Путіна, який підтримував у перших двох Віктора Януковича.

Газета “Financial Times” вміщує кілька матеріалів, що стосуються України. Одним з них у рубриці "Коментар" є стаття дружини колишнього Президента США Гіларі Клінтон. “Відмова українців прийняти результати явно сфальсифікованих виборів позначає поворотний момент у розвитку України як громадянського суспільства”, - вважає Г.Клінтон.

Часопис “Guardian”, зокрема, зазначає, що перемога прозахідного кандидата В.Ющенка на президентських виборах в Україні стане потужним ударом по зовнішній політиці російського Президента, який підтримував В.Януковича. Ліберальний депутат російського парламенту Борис Нємцов заявив, що зараз головне це те, що Україна вже демократична держава. Народ України показав, що він сильніший від корупції та фальсифікації. Російський політик заявив, що вплив української кризи проявиться в Росії. На думку Б.Нємцова, Україна показала, що слов''янська країна може бути демократичною. У цьому плані Україна стала першопрохідцем, зазначає “Guardian”.
XS
SM
MD
LG