Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазін вважає, що на Одещині активно використовували адмінресурс.


Петро Каландирець

Народний депутат України Юрій Кармазін
Одеса, 27 грудня 2004 - Народний депутат України, лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазин заявив, що "чимало голосів виборців в Одеській області кандидат на посаду Президента України Віктор Янукович одержав за допомогою адміністративного тиску та фальсифікацій. Керівники Одеси і області робили все можливе і неможливе для досягнення бажаного нинішній владі результату".

Юрій Кармазин переконаний, що прихильники Віктора Ющенка мають всі підстави для опротестування результатів голосування у багатьох округах Одеської області, де найбільшу кількість голосів одержав кандидат на посаду Президента України Віктор Янукович. За його словами, Партія захисників Вітчизни вимагатиме притягнення до кримінальної відповідальності і тих керівників місцевого самоврядування в Одесі, які "неодноразово закликали до сепаратизму та розколу України".

Юрій Кармазин: "Адміністративний тиск з боку голів райдержадміністрацій фактично здійснювався. Мова йшла і про фінансовий тиск. Головам сільрад нагадували про те, що вони отримали гроші, і треба їх відпрацьовувати. Я можу сказати, що дуже великими були неподобства зі списками виборців. Наприклад, у райцентрі Біляївка до судів зверталися 229 громадян, які не знайшли власних прізвищ у списках виборців.

При цьому мене вразили три судових рішення. Люди прийшли, сподіваючись на те, що буде ухвалене рішення на їхню користь і вони нібито вважали себе ображеними. Двоє з них виявилися громадянами Російської Федерації, а один – республіки Молдови. Основне їхнє пояснення було таке, що вони на попередніх турах голосували. Але, голосували за Януковича...

Дивне ще й те, що переважна більшість тих, кого не було 26 грудня у списках виборців, 21 листопада голосували за Віктора Ющенка".

Конфлікти з журналістами на виборчих дільницях Одеси під час повторного голосування не зафіксовані. Про це повідомив голова Одеського відділення Всеукраїнської незалежної профспілки журналістів Леонід Заславський.

Керівник Миколаївського обласного штабу Ющенка, народний депутат України Юрій Ширко
Журналісти, які перебували в Одесі, залишалися на дільницях і під час підрахунку голосів. Леонід Заславський додав, що представники комісій з розумінням поставилися до присутніх працівників ЗМІ і всі необхідні процедури, які сприяють прозорості і демократичності виборів, в Одесі були дотримані.

Керівник Миколаївського обласного штабу Ющенка, народний депутат України Юрій Ширко вважає перебіг голосування в регіоні набагато спокійнішим, ніж 31 жовтня і 21 листопада.

Юрій Ширко: "Вже активістів не хапали і не зачиняли у райвідділах міліції на 3 чи 6 годин, не ставили автомашин на штрафмайданчики і не знімали з них номери. Тому атмосфера була кращою".

Юрій Ширко повідомив, що обласному штабу Ющенка за допомогою перевірки списків виборців вдалося зменшити кількість неіснуючих мешканців області на понад 63 тисячі. А у порівнянні з попереднім голосування, кількість голосів, відданих за Віктора Януковича, зменшилася більше,ніж на 110 тисяч.
XS
SM
MD
LG