Доступність посилання

ТОП новини

Штаб кандидата на посаду Президента Віктора Януковича має намір вже завтра оскаржити у Верховному Суді рішення Центральної виборчої комісії про визнання Віктора Ющенка переможцем виборів голови держави


Кінцевою вимогою команди Януковича буде проведення повторних виборів Президента Украïни.


За словами Тараса Чорновола, голови виборчої кампаніï Януковича, до скарги будуть додані понад 800 томів зі свідченнями про порушення прав громадян.

Він також повідомив, що у суді інтереси колишнього прем’єра представлятимуть 5 народних депутатів: Тарас Чорновіл, Нестор Шуфрич, Раїса Богатирьова, Валерій Коновалюк, Іван Вернидубов, а також 3 представників швейцарської адвокатської компанії.

Цього разу позивачі оскаржуватимуть у Верховному Суді не результати окремого туру, тобто переголосування, а усіх президентських виборів в цілому.

Кінцевою вимогою команди Януковича буде проведення повторних виборів Президента Украïни.

Сам Віктор Янукович сьогодні заявив, що Верховний Суд не останньою інстанцією в оскарженні результатів виборів: “Якщо суд не задовольнить наші вимоги, то ми вважаємо за необхідне діяти у рамках чинного законодавства, і ми діятимемо – це Європейський Суд. Ми ніколи не погодимося із результатами так званого третього туру”.

Вчора ввечері Центральна виборча комісія оголосила переможцем виборів Віктора Ющенка.

Центрвиборчком доручив газетам “Урядовий кур’єр” та “Голос Украïни” надрукувати результати переголосування другого туру.
XS
SM
MD
LG