Доступність посилання

ТОП новини

Європейський лідер туристичної галузі зацікавився українським ринком.


Надія Кандиба

Німеччина, 23 лютого 2005 - Найбільший у Європі туристичний концерн TUI, штаб-квартиру якого розташовано в Німеччині, вивчає можливості для виходу на український ринок. Як повідомив один з менеджерів компанії, відповідні переговори вже ведуться.

Після тяжких економічних та фінансових криз нарешті й жителі України відправляються за кордон на відпочинок, а не тільки на заробітки. Принаймні експерти німецької фірми TUI вказують на те, що серед українського населення поступово формується середній прошарок, представники якого готові купувати продукти цього найбільшого в Європі туристичного концерну. Його керівництво нині серйозно розмірковує над тим, щоб незабаром включити в свою туристичну імперію також український ринок. Як зауважив один з менеджерів концерну TUI Франц Ляйтнер:

“Ми вже проводимо перші переговори з потенційними кандидатами в Україні, які в майбутньому можуть стати нашими партнерами.”

Щоправда, Ляйтнер поки що не став конкретизувати, саме через кого туристичний концерн поведе наступ на український ринок. Що ж стосується стратегії, то тут TUI не має наміру зосереджувати свою увагу виключно на столиці, а сподівається зацікавити також жителів українських регіонів.

“Відправитися у відпустку, скориставшись послугами TUI, можна буде не тільки з Києва, але також з інших центрів, наприклад, зі Львова, Донецька, Харкова”, - сказав Ляйтнер.

Він не виключив, що в майбутньому цей концерн розроблятиме спеціальні програми виключно для українського ринку.

Нагадаю, що в сусідній Росії концерн TUI присутній уже певний час. Торік він заснував там спільне підприємство з московським туристичним агентством Mostravel. За словами Ляйтнера, російські відпускники, як правило, готові витрачати на відпустку в середньому від 430 до 450 євро. Особливою популяністю користується відпочинок в районі Середземного моря, а саме в Туреччині та Єгипті. Крім того, росіяни надають перевагу путівкам, у вартість яких входила б максимальна кількість послуг. Як зауважив Франц Ляйтнер, перший досвід свідчить, що приблизно так само можна охарактеризувати і українських відпускників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG