Доступність посилання

ТОП новини

На саміті, який завершився у столиці Словаччини Братиславі, президенти Сполучених Штатів та Росії – Джордж Буш і Володимир Путін домовились активізувати співпрацю у сфері ядерної безпеки і завершити переговори щодо вступу Росії у Світову організацію торгівлі


У спільній заяві лідерів двох країн зазначається про необхідність ефективно протистояти ядерній терористичній загрозі.

У спільній заяві лідерів двох країн зазначається про необхідність ефективно протистояти ядерній терористичній загрозі.

У цьому зв’язку Буш і Путін домовились про спільну розробку міжнародних заходів щодо захисту ядерних матеріалів і про покращення безпеки атомних об’єктів.

На прес-конференції після зустрічі американський президент повідомив, що вони з російським колегою дійшли згоди, що Іран і Північна Корея не повинні мати зброї масового знищення. Стосовно відносин з Росією Буш зазначив: "Ми мали протягом останніх чотирьох років дуже конструктивні стосунки і в такому ж дусі я хочу зберегти їх на наступні 4 роки. Ми мали щирий і відвертий обмін думками".

Володимир Путін оцінив зустріч як "діалог зацікавлених партнерів".

Він заявив, що повернення до тоталітарної системи в Росії неможливе: "Ми не збираємося вигадувати ніякої своєрідної російської демократії. Ми будемо дотримуватися основоположних принципів демократії, які затвердились у світі взагалі. При цьому, звичайно ж, усі ці інститути демократії, принципи демократії мають бути адекватними сьогоднішньому розвиткові російського суспільства, нашій історії і нашим традиціям" .

Путін також зауважив: "Росія зробила вибір на користь демократії вже 14 років тому - самостійно, без якого-небудь тиску ззовні. І зробила це в своїх інтересах і для себе, для свого народу, для своїх громадян. Цей вибір остаточний, і повернення назад немає і бути не може".
XS
SM
MD
LG