Доступність посилання

ТОП новини

Фальсифікаторів виборів мера Одеси притягнуть до відповідальності.


Петро Каландирець

Про це повідомив начальник управління Генеральної прокуратури України Анатолій Колісник. За його словами, 23 лютого була проведена оперативна нарада, присвячена розгляду справи про фальсифікації виборів в Одесі у 2002 році. Нині визначається коло осіб які будуть притягнуті до відповідальності за порушення законодавства “Про вибори”.

Гасла учасників пікету
Гасла учасників пікету
24 лютого у Києві, біля приміщення Генеральної прокуратури України організаваний пікет одеситів. Його організаторами стали громадський комітет “Одеса-ТАК”, обласна організація партії “Батьківщина” та загальновійськовий союз Одеси.





Серед вимог, які висунули одесити до керівництва Генпрокуратури:

  • Активізація розслідування фактів фальсифікації результатів виборів Одеського міського голови Одеси у 2002 році, які викладені у порушеній Генеральною прокуратурою України кримінальній справі і проведення позачергових виборів мера міста.

    Відсторонення від влади Одеського міського голови Руслана Боделана до завершення службового розслідування його діяльності.

    Розкриття багатьох резонансних злочинів (вбивств, викрадень) скоєних в Одесі від 1998-2005 років.


Учасники акції протесту біля Генпрокуратури України
Одесити вимагали і негайної перевірки всіх рішень Одеської міської Ради, зокрема, які стосуються земельних питань.

Організувавши пікет біля приміщення Генеральної прокуратури України учасники акції скандували: “Боделана геть” та “Боделану ганьба”. Організований у Києві захід викликав не лише зацікавлення з боку всеукраїнських засобів масової інформації. Свою солідарність з мешканцями причорноморського міста висловив і заступник голови всеукраїнської молодіжної громадської організації “Студентське братство” Андрій Сидоренко. Він наголосив на актуальності, серед іншого, ідеї проведення позачергових виборів міського голови в Одесі та люстрації тих чиновників правилом життя яких стали факти фальшування волевиявлення виборців.

Андрій Сидоренко
“На студентському форумі, який ми провели 9 січня 2005 року, серед багатьох вимог визначена і така: проведення дострокових виборів до місцевих органів влади. Для всіх нас не є таємницею, що під прикриттям більш публічних політиків, які балотуються до Верховної Ради - у місцеві Ради потрапляють чиновники з “темним минулим” і потім їх важко проконтролювати, вимагати відповідальності”, - сказав Андрій Сидоренко.

Тим часом, одесити вимагали зустрічі з Генеральним прокурором Святославом Піскуном, або іншими відповідальними працівниками. Вони блокували входи і виходи до цієї державної установи. Щоправда, протистояння тривало не довго. Повноважну делегацію з Одеси запросили до громадської приймальні для зустрічі, зокрема, з начальником управління Анатолієм Колісником. Під час переговорів пан Колісник запевнив, що Одеська обласна прокуратура нині проводить ретельні дії і справа щодо фальшування виборів 2002 року в Одесі буде доведена до результативного завершення. А організатори пікету розповіли про нищення санаторіїв, будинків відпочинку у приморській зоні Одеси, про забудову курортних територій приватними будинками для чиновників різного рівня на місці колись знаних санаторіїв...

Тетяна Бурік
“Якщо не відреагувати на протиправні дії, може статися так що одесити та гості міста, у недалекому майбутньому, не матимуть змоги пройти до улюблених ними морських пляжів. Все куплене. І останнє. Потьомкінські сходи – історична пам’ятка відома далеко за межами міста. Цими днями там знищили 50 дерев і на їхньому місці мають намір побудувати автозаправку... Влада знущається над нами. Куди б ми не зверталися – нас не чують. Вважаємо, що зупинити такі дії можливо лише після підсторонення від влади міського голови Руслана Боделана і його оточення. Ми все ще покладаємо надії на справедливе рішення і покарання винних у фальшуванні виборів у 1998 та 2002 роках”, - наголосила відома активістка громадських організацій Одеси Тетяна Бурік.

Генерального прокурора України закликали звернути увагу і на заклики до сепаратизму, які досі лунають в Одесі. Особливе зацікавлення у працівників Генпрокуратури викликали окремі публікації з газет “Православний телеграф” та “Народна опозиція”, які одесити привезли до Києва.

Одесити блокують вхід до будинку Генпрокуратури і вимагають зустрічі з п. Піскуном
24 лютого одесити провели пікет і біля будинку Міністерства внутрішніх справ України. Тут вони вимагали розкриття багатьох резонансних злочинів скоєних в Одесі.
XS
SM
MD
LG