Доступність посилання

ТОП новини

Справа убивства Георгія Гонгадзе розкрита, заявив сьогодні офіційно Президент України Віктор Ющенко


За його словами, нині слідство з’ясовує організаторів та замовників убивства.


За його словами, нині слідство з’ясовує організаторів та замовників убивства.

Віктор Ющенко: “У нас сьогодні є пiдстави стверджувати, що вбивство Гії Гонгадзе розкрите. У зв’язку з цим затримані конкретні вбивці Гії Гонгадзе. Вони дають свідченння. Вчора, коли ми робили відповідні розробки цієї операції, я познайомився із низкою обставин останніх днів життя Гії Гонгадзе. Це страшна смерть, яка сьогодні зафіксована в свідченнях, підкреслюю, конкретних вбивць. Тяжко було повірити, що в цьому тисячолітті є люди, які належать до державних службовців, можуть мати таку злість, таку тваринну поведінку”.

Сьогодні журналіст Олег Єльцов, посилаючись на поінформовані джерела у правоохоронних органах, повідомив, що знайдена голова Гонгадзе. СБУ спростовує це повідомлення. За даними Єльцова, сьогодні заарештували трьох правоохоронців, причетних до справи Гонгадзе.

Керiвник Інтернет-видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року у Києвi. На початку листопада того ж року в Таращанському районi Київської областi був виявлений знiвечений труп, який експертиза визнала тiлом Гонгадзе. Це тіло і досі не поховане.

Зі зникненням журналіста Гонгадзе в Україні розгорівся політичний скандал щодо можливої причетності до цього вбивства тодішнього Президента Леоніда Кучми.
XS
SM
MD
LG