Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні у селищі Толстой-Юрт убили чеченського лідера Аслана Масхадова


Перший віце-прем’єр Чечні Рамзан Кадиров стверджує, що Масхадова хотіли заарештувати, але він загинув через необережне поводження зі зброєю.


Спочатку про це повідомив представник російського командування на Північному Кавказі Ілля Шабалкін.

“Він був у підземному бетонному бункері, який довелося підірвати, щоб потрапити всередину. Таким чином знищили цього бандита”.

Пізніше інформацію підтвердив директор ФСБ Росіï Микола Патрушев. Він заявив, що тіло Масхадова впізнали.

“Спеціальну операцію провели сили ФСБ та центр спеціального призначення, в результаті операціï знищили міжнародного терориста, лідера банд-формувань -- Масхадова, затримали його найближчих поплічників”.

Кадри з тілом Масхадова продемонстрував російський телеканал “НТВ”.

Речник Аслана Масхадова Ахмед Закаєв, який перебуває у Лондоні, сказав:

“На цю годину я вже можу підтвердити, що президент Чеченської республіки Ічкеріï Аслан Масхадов загинув. Я утримуюся від коментування нюансів, що передували його загибелі, але сам факт загибелі я можу підтвердити”.

Перший віце-прем’єр Чечні Рамзан Кадиров стверджує, що Масхадова хотіли заарештувати, але він загинув через необережне поводження зі зброєю.

Президент Росіï Володимир Путін, коментуючи повідомлення про загибель чеченського лідера, сказав:

“Слід провести додаткову експертизу, додаткову ідентифікацію і доповісти додатково. У випадку підтвердження цих даний – усіх учасників цього заходу нагородити державними відзнаками”.
XS
SM
MD
LG