Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Литвин знає, що в його кабінеті все ще знаходиться спеціальне обладнання для прослуховування.


Влада Саюк

Київ, 23 березня 2005 - Володимир Литвин знає, що в його кабінеті все ще знаходиться спеціальне обладнання для прослуховування. Про це він повідомив сьогодні київський журналістам. За його словами, це обладнання стаціонарне і Литвин про нього знав, ще коли президентом був Леонід Кучма. А останнім часом жодна зі спецслужб не приходила його прибрати. Тому він вважає, що перших людей країни все ще прослуховують. І в державі в цьому питанні нічого кардинально не змінилося. Тому до цих пір відвідувачі, які мають бажання поговорити про якісь делікатні теми, в кабінеті спікера пишуть на папері.

Під час виборів штаби кандидатів прослуховували своїх головних конкурентів. Про це сьогодні заявив спікер Верховної ради Володимир Литвин. Зараз зазначає Литвин, спеціальне устаткування для прослуховування кошту не дуже дорого - близько семи сотень тисяч гривень: спеціальний автомобіль зі всією технікою. Схожі автомобілі знаходили і біля верховної ради. Говорить Володимир Литвин.

“Це нагадує мені, відкривши ковдру, підглядати, що там роблять люди. А як з цим боротися я вже навчився. Я вже адаптувався і не звертаю увагу. Бо якщо постійно про це думати можна з’їхати з глузду. Тут працює відомий принцип. Якщо боятися жару то треба далі триматися від печі. Моя служба охорони кілька разів виявляла автомобілі прослуховування, які стояли так, щоб було зручно прослуховувати парламент та кабінет міністрів. Я тоді колишньому прем’єру дзвонив і питав. Так це ви мене слухаєте? Чи це вас слухають.”

Окрім цього Володимир Литвин повідомив, що не віддасть свою нагороду “Герой України”. Попередній президент Леонід Кучма в останні дні своєї роботи нагородив спікера. І якщо екс-президента судитимуть, спікер вважає, що віддавати нагороди не варто. Розповідаючи про свою сім’ю, він зазначив, що сину незабаром виповниться 16 років. І він немає нічого проти, щоб хлопець служив в армії.

“На днях сину буде 16 років. Ми зустріли знайомих, в яких дітям теж є по 16. І мене здивувало те, що вони вже працюють над тим, як вже зараз забезпечити сину непридатність для служби в армії. Вони говорять: “от і у вас сину скоро16 ви не думаєте?” Я кажу: “ну як. Має піти пройти медкомісію, отримати приписне”. А вони кажуть: “та ні, потрібно піти попрацювати таким чином, щоб вже зараз визнали хлопця не здатним до служби.” Та я вважаю, що це гарна школа і я хотів, щоб син вступив до суворовського училища.”

Володимир Литвин розповів, що в його сім’ї двоє військових. Лише він пішов у політику. А серед інших захоплень у нього футбол.

“Колись ми проводили позачергове засідання в суботу, і мало хто звернув увагу, що це засідання було призначено на 12 годину, тому що зранку о 8 годині був футбол”.

На футбольне поле Володимир Литвин стабільно, якщо не хворіє, виходить двічі на тиждень. Каже, цьому не може завадити жодна політична погода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG