Доступність посилання

ТОП новини

"Грінджоли" заспівали англійською.


Віктор Міняйло


Київ, 30 березня 2005 - Сьогодні гурт “Гринджоли” презентував нову, інтернаціональну версію пісні і відео кліпу “Разом нас багато”. Ці твори гурту будуть представлені на конкурс “Євро бачення” 2005. Згідно з сценарієм відео кліпу, група розфарбовує сірий світ в яскраві кольори. Як наголошували учасники презентації, кліп до композиції “Разом нас багато” – свого роду метафора про свободу кожної людини.

Отже, слова “Ми не бидло, ми не козли” в інтернаціональній версії пісні замінені на “Ми вже разом, ми назавжди”. Ось як цю заміну пояснив соліст гурту Ґринджоли Роман Калин: “Ми сьогодні презентували міжнародний варіант пісні свободи, пісні, в якій ми ідентифікуємо себе, як людей, які прагнуть свободи в будь-якому її прояві. Тому слова: “Ми вже разом, ми назавжди” слова, які будуть зрозумілі більшому загалу людей, які слухають цю пісню. Сьогодні ви мали нагоду побачити новий текст, нове трактування тієї пісні, яка є за нашої думкою піснею свободи”.

Завітала на презентацію пісні “Разом нас багато” і Світлана пожанова, яка очолює делегацію України на пісенному конкурсі “Євробачення-200”: “Я вже зараз можу офіційно повідомити, що було засідання ради пісенного конкурсу “Євро бачення”. Було розглянуто новий текст, подивилися відео. Зараз ми не маємо жодних зауважень до представників України. Тобто ми зможемо спокійно вже виступати на “Євробаченні”. Сьогодні ми вже (слово нерозбірливо) по 10 країнах Європи, які висловили своє бажання ставити в ефір цей кліп”.

А над відеокліпом працювала студія “Крила” на чолі з продюсером Оленою Ганцяк-Каськів: “Це, насправді, безпрецедентний відеокліп. Для України і, можливо, інші країни Європи теж не могли би похвалитися такою співпрацею. Було все дуже швидко, в дуже малі терміни. Працювали фактично всі від державних установ до міжнародних організацій. Можна сказати, що Київська міська адміністрація своїми розпорядженнями за декілька годин перекривала рух. (слово нерозбірливо) посольство Великобританії давало хроніку, ви там бачили, що використовується хроніка революцій різних країн, томи що ми хотіли зробити дійсно свободу”.

І залишається лише нагадати гасло помаранчевої революції “Свободу не спинити”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG