Доступність посилання

ТОП новини

У Ватикані завершилася заупокійна меса за Іваном Павлом Другим, який помер минулої суботи на 85-му році життя


До Риму - попрощатися з Іваном Павлом Другим - прибули мільйони людей. У жалобній церемонії взяли участь високопосадові представники всіх основних релігій і 200 світових лідерів.


Про життєвий шлях Івана Павла Другого розповів глава Колегії кардиналів Йозеф Ратцингер, на завершення він сказав: “Для усіх нас залишиться незабутнім остання в житті Святішого Отця пасхальна неділя, коли він з”явився у вікні Апостольського палацу і зі страдницьким обличчям востаннє дав благословіння Urbi et Orbi - Місту і Світу”.

Труну з тілом Папи Римського перенесли у склеп під собором, де понтифіка і поховають.

До Риму - попрощатися з Іваном Павлом Другим - прибули мільйони людей. Над італійською столицею закритий повітряний простір, до міста підтягнуті додаткові сили безпеки.

У жалобній церемонії взяли участь високопосадові представники всіх основних релігій і 200 світових лідерів.

Серед них і Президент України Віктор Ющенко: “Я приїхав, щоб від українського народу висловити співчуття цій планетарній людині, великій людині. Його люблять в Україні, у нас велика любов до нього і велике співчуття. Це був великий чоловік, це був великий поляк, в якому текла значна частина української крові”, - сказав Віктор Ющенко учора у Ватикані, коли прощався з Папою.

Юрба прочан сьогодні біля площі Святого Петра підтримала початок скорботної церемонії вигуками визнати Івана Павла Другого святим.
XS
SM
MD
LG