Доступність посилання

ТОП новини

50% ЕКСПЕРТІВ ВВАЖАЮТЬ РЕЗУЛЬТАТОМ РОБОТИ КАБМІНУ ДО КІНЦЯ ЧЕРВНЯ ЗРОСТАННЯ МІЖНАРОДНОГО АВТОРИТЕТУ УКРАЇНИ – ОПИТУВАННЯ.


Як повідомив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН віце-президент Громадського об''єднання “Центр дослідження корпоративних відносин” Ростислав ІЩЕНКО, такий результат був одержаний в ході проведеного Центром аналітичного дослідження за оцінкою роботи уряду України в першому кварталі 2005 року, а також прогнозів розвитку соціально-економічної і політичної ситуації в країні до осені 2005 року.

На думку цих експертів, в середньостроковій перспективі відбудеться часткова детінізація економіки і номінальне збільшення доходів частини населення, але при цьому неминуче зниження темпів зростання ВВП і збільшення темпів інфляції.

В ході опитування було також встановлено, що 37,5% опонентів прогнозують деградацію економіки і розвал соціальної сфери, і лише 12,5% опитаних експертів припускають помітний прогрес в економічній і соціальній сферах життя суспільства. Проте, ті ж 12,5% експертів вважають, що спочатку наступить період стагнації, протягом якого буде проведена структурна перебудова промисловості, що дозволить через деякий час відновити і навіть прискорити зростання показників.

Оцінюючи принцип роботи уряду в перші 100 днів, 40,5% опитаних експертів відзначили, що це протистояння честолюбців, які зовні співробітничають, а насправді реалізують концепцію "павуків у банці", тобто коли реалізуються цілі особисті, далекі і від командних, і від загальнодержавних.

Тільки 10,5% опитаних експертів упевнені, що уряд сформований на базі єдиної команди, яка поетапно реалізує чіткий стратегічний план, де всі ролі і тактичні дії міністрів наперед розписані.

Щодо політики, що проводиться урядом, більшість експертів вважає, що це нова спроба перерозподілу власності одних олігархічних груп (що програли) на користь інших (що виграли) - так вважають 37,5% опитаних. Тих, хто впевнений, що політика уряду направлена на захист найбідніших верств населення і частковий перерозподіл багатств на користь найменше забезпечених громадян, - 12,5%.

За словами Р.ІЩЕНКА, до участі в дослідженні залучалися депутати Верховної Ради, працівники виконавчих органів державної влади, учасники фондового ринку, юристи, експертні організації і об''єднання. Всього - понад70 експертів. Повернення анкет становило 30%. При цьому найбільшу активність проявили експерти - учасники фондового ринку, а також представники експертних організацій і об''єднань, що спеціалізуються на політичних і економічних дослідженнях і консультаціях.

Проведене дослідження "Оцінка роботи уряду в першому кварталі 2005 року" є першою роботою Центру. Зараз фахівці організації працюють над дослідженням на тему "Корпоративні конфлікти першої половини 2005 р. і роль уряду в управлінні ними".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG