Доступність посилання

ТОП новини

11-го травня державний секретар України Олександр Зінченко з одноденною робочою поїздкою перебував у Дніпропетровську.


Геннадій Сахаров

Олександр Зінченко
Дніпропетровськ, 12 травня 2005 - Головною метою поїздки Олександра Зінченка були відвідини Південного Машинобудівного заводу і Державного конструкторського бюро “Південне”, де він ознайомився зі станом та перспективами розвитку ракетно-космічної галузі. На зустрічі з керівниками і фахівцями конструкторського бюро йшлося про зміни у державній космічній програмі України. Якими будуть ці зміни, Олександр Зінченко сказав на пресконференції:

“Україна має третю національну космічну програму на 2002-2007 роки, але вона сьогодні не відповідає потребам ні суспільства, ні держави, ні нації в цілому. Готується низка документів Кабінету Міністрів, декілька указів президента, які спрямовані на створення нових організаційних умов. В першу чергу йдеться про роль і місце Національного Космічного Агентства у системі державних органів управління, Міністерства зв’язку, Міністерства оборони, Міністерства промислової політики, які мають виступати замовниками у багатьох проектах. Йдеться про те яким чином розгорнути цю програму вже на 2005-й рік. Змінюються напрямки світового розвитку космонавтики і взагалі аерокосмічної галузі, ракетобудування. Президент Сполучених Штатів виголосив місячну ініциативу, сьогодні є досить серйозні програми єврокосмічних співтовариств і третя обставина, надзвичайно важлива, - набагато більше уваги приділяється ролі і місцю інформаційних систем, ролі систем зв’язку і сьогодні у діалозі було питання створення сучасних технічних засобів зв’язку і національного космічного супутника.”

У Дніпропетровській державній адміністрації відбулася нарада, у якій взяли участь керівники адміністративних органів і органів самоврядування міст і районів області, керівники податкової адміністрації, прокуратури, силових структур. На нараді йшлося про роботу державних установ, подолання тіньової економіки і корупції. Як сказав голова облдержадміністрації Юрій Єхануров, робота проводиться, але звітувати ще рано. Є тенденції до легалізації заробітної плати на підприємствах, затверджений скоригований бюджет області, обласна рада передала обладміністрації низку повноважень. Разом з тим, як зазначив Юрій Єхануров, звертаючись до голів місцевих рад:

Юрій Єхануров
“Я не думаю, що хороший приклад обласної ради став надбанням місцевих рад. і деякі керівники вважають, що пронесло і можна продовжувати свою деструктивну роботу і вважають що залишаться у владі, будуть у ній працювати а разом з тим будуть проти цієї влади теж працювати. Але я хотів би, щоб ви, шановні голови рад, визначилися будете ви виконувати програму президента чи ні. Я так розумію, що без загострення постановки питання (до вас) не доходить.”

Йшлося і про ситуацію навколо Нікопольського заводу ферросплавів. Юрій Єхануров, сказавши, що ця проблема занесена у область іззовні, звернувся до центральної влади з проханням ухвалити юридично виважені рішення питань, пов’язаних з НЗФ. Він звернувся до центральних органів влади з закликом “припинити кавалерійські наскоки і більше не проводити у області подібних експериментів”.

На нараді були заслухані доповіді голів районних рад і адміністрацій, пенсійного фонду, керівників податкової адміністрації, прокуратури, обговорені питання адміністративно-територіальної реформи. Олександр Зінченко повідомив, що реформа не проводитиметься одразу в усій Україні. Спочатку буде проведений експеримент, орієнтовно, у Вінницькій області.

Підводячи підсумки наради, Олександр Зінченко сказав, що наступна подібна нарада відбудеться за участю не лише чиновників а й тих, чиї інтереси чиновники мусять захищати і для кого вони мусять працювати – підприємців, виробничників, фермерів, представників громадськості.
XS
SM
MD
LG