Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний прокурор Узбекистану Рашид Кадиров сьогодні оголосив, що внаслідок силового протистояння минулого тижня у місті Андижані загинули 169 осіб


Тоді як за даними міжнародних інформаційних агентств, жертв набагато більше – понад 500 осіб.


Тоді як за даними міжнародних інформаційних агентств, жертв набагато більше – понад 500 осіб.

Поблизу кордонів Узбекистану із Киргизстаном та Казахстаном перебувають тисячі біженців. За інформацією кореспондента Радіо “Свобода”, поблизу міста Темикташ, узбецькі військовослужбовці відкрили вогонь по групі біженців – загинуло 13 осіб. Офіційно цю інформацію не підтверджено.

Тим часом, представники відомства ООН у справах біженців відвідали південні райони Киргизстану, де перебувають люди, котрі втекли з Узбекистану після заворушень минулого тижня.

Співробітник ООН повідомив, що більшість біженців – це звичайні, мирні жителі: “Вони, а це переважно чоловіки , також є і жінки, говорили нам, що вони прості мешканці міста Андижана, які хотіли, щоб їх почула влада, при цьому вони не мають жодних зв”язків з терористичними чи іншими незаконними організаціями”.

А секретар Ради безпеки Киргизстану Мирослав Ніязов, виступаючи у парламенті, повідомив: “Було вжито заходів для того, щоб приступити до фільтраційної роботи. Згодом було встановлено їхню чисельність - 538 осіб. Серед 538-ми осіб – 12 із пораненнями. А ще 12 осіб, як згодом з’ясувалося, це - люди, котрі втекли з місць позбавлення волі”.
XS
SM
MD
LG