Доступність посилання

ТОП новини

Євробачення 2005: німці приємно вражені організацією конкурсу


Надія Кандиба

Німеччина, 20 травня 2005 року – Нарешті до конкурсу “Євробачення” знову почали ставитися серйозно. Приблизно так німецькі оглядачі коментують перебіг у Києві цього найвідомішого в Європі музичного фестивалю, чимало шанувальників якого можна знайти і серед політичних лідерів Німеччини.

Перехожі на вулицях німецьких міст не цураються, коли їх раптом просять заспівати улюблену пісню, яку вони хотіли б почути на “Євробаченні”. У Німеччині справді полюбляють цей конкурс. Справжнім переконаним шанувальником “Євробачення” вважає себе і лідер партії “Союз-90/Зелені” Клаудія Рот вважає себе. В одному зі своїх інтерв”ю вона визнала, що в суботу ввечері разом з друзями на вечірці в Дюссельдорфі дивитиметься фінал по телевізору. “На мою думку, це відмінне свято, хоча пісні, які досі довелося почути, досить жахливі”, - визнала Рот. 50-річний політик знає про що говорить, оскільки на початку 80-х років вона працювала менеджером музичної групи Ton Steine Scherben.

Радіоведучий Петер Урбан, який впродовж от уже восьми років коментує “Євробачення” для німецької публіки, переконаний, що для перемоги в цьому конкурсі необхідно мати “якусь справді незвичну пісню”, яка б мала ефект шоу. Саме завдяки вдалому танцювальному перформансу, а не самій пісні, вважає Урбан, Руслана змогла здобути переконливу перемогу в Стамбулі. Як зауважують у Німеччині, цього року українці вразили міжнародну публіку не тільки вмінням розважати, але й також своєю здатністю організувати свято. Тим більше, що навіть Руслана заговорила німецькою, вітаючи телеглядачів ARD.

Що ж, тепер серед німців мабуть з’явиться ще більше прихильників України. Що ж стосується Німеччини, то тут радіоведучий Петер Урбан сумнівається, що представниця його країни Ґрасія потрапить у першу десятку. Проблема полягає в тому, зазначив він, що німецькі музичні фірми й надалі розглядають “Євробачення” як конкурс шлягерів, хоча він вже давно не є таким. “Було б добре, якби в Києві виступили такі німецькі рок-зірки, як Nena або Söhne Mannheims – вони мали б мабуть більше шансів на успіх”, - сказав Урбан.

Загалом у Німеччині відзначають особливість цьогорічного “Євробачення”. Підбиваючи підсумки півфіналу, агентство dpa, наприклад, звернуло увагу на сцену, яка в плані освітлення, як наголошується, “пропонує невичерпні можливості”. Про особливість цьогорічного фестивалю говорить і лідер “зелених” Клаудія Рот. “Нині це ще й дуже важлива політична подія”, - сказала вона й додала: “В Україні відбулося чимало позитивних зрушень, тому “Євробачення” в Києві перетворилося на справжнє свято демократії та відкритості”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG