Доступність посилання

ТОП новини

Організатори “Євро бачення” жалкують, що конкурс спробували використати у політичній боротьбі в Україні.


Юрій Свірко

Київ, 20 травня 2005 - Організатори “Євробачення” задоволені київським конкурсом, але вирішили провести цього року ще одне шоу в Копенгагені

Про це представники Європейської мовної спілки оголосили на прес-конференції сьогодні ввечері в київському Будинку кіно. У столиці Данії, як вони обіцяють, відбудеться унікальне шоу, де визначать найкращу пісню півстоліття. А щодо київського конкурсу, то його організатори висловили жаль, що його спробували використати у внутрішньополітичній боротьбі в Україні.

Організатори конкурсу пісні “Євробачення” в Києві нагадали, що цього року в ньому брала участь рекордна кількість виконавців – з 39 країн. Проте вони повідомили, що в трьох країнах – Монако, Андоррі та Албанії – результати голосування не були достатньо масовими. У цих малих країнах не дуже багато людей взяли участь у голосуванні під час півфіналу, тому організаторам довелося просити поставити свої відзнаки членів альтернативних жюрі. Щодо точних підсумків голосування у півфіналі, то їх тримають у таємниці, сказав Сванте Стокселіус, виконавчий директор Європейської мовної спілки у справах "Євробачення":

“Ми не оприлюднили індивідуальні результати 10 країн, які потрапили до півфіналу, тому що ми думаємо, що так справедливіше і вони стартуватимуть у фіналі на рівних засадах”.

Він додав, що всі результати голосування у півфіналі оприлюднять лише після фіналу. Похваливши “європейське селище”, Сванте Стокселіус назвав його своєрідним дитячим майданчиком з караоке. Відповідаючи на запитання про вчорашню бійку прихильників Віктора Януковича з міліцією, яка охороняла Палац спорту, він назвав це внутрішньої дискусією в Україні, з якою “Євробачення” не має нічого спільного, та додав:

"Ми шкодуємо, що пісенний конкурс “Євробачення” використовують з політичною метою. Це не політична подія".

А ось білоруська делегація вже звинуватила організаторів, що співачка Анжеліка Агурбша не потрапила до фіналу саме з політичних причин. Інформаційне агентство президента Білорусі БєлТА також повідомляє, що багато фанів Анжеліки, які перебували в Києві, не спромоглися додзвонитися на телефонний номер, який визначили для голосування за білоруску.

Організатори “Євробачення” усі звинувачення відкидають, вони сказали, що півфінал пройшов майже на 100%, а також повідомили, що цього року 22 жовтня відбудеться ще одне – ювілейне шоу європейського пісенного конкурсу, яке пройде в Копенгагені.

Усіх запросили через офіційний сайт “Євробачення” визначити найкращу пісню конкурсу за всі 50 років його існування. У столицю Данії приїдуть усі найкращі виконавці за півстоліття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG