Доступність посилання

ТОП новини

Литвин про наболіле.


Віктор Міняйло

Київ, 13 червня 2005 - Після зустрічі з Президентом України і засідання погоджувальної ради українського парламенту голова Верховної Ради України Володимир Литвин знайшов час і для журналістів. Він розповів про своє бачення актуальних подій в Україні.

Насамперед Володимир Литвин розповів про свою зустріч з Віктором Ющенком. Він пояснив, що президент держави і спікер парламенту обмінялися думками, щоб синхронізувати свої дії.

За словами Володимира Литвина, найбільше синхронізовували вони свої дії в питаннях власності. А в цьому питанні найбільшою проблемою є реприватизація “Криворіжсталі”. Говорить Володимир Литвин.

Володимир Литвин

Я може зробити один висновок, що у нас буде все по-чесному. Щодо розвитку подій навколо “Криворіжсталі”, то я вам скажу чесно, колеги, я вже заплутався.

З приводу заяв, які заяви чекають, то я чекаю, що в цьому питанні буде проведено правову лінію, іншого тут просто не дано. Бо якщо не знаєш, як чинити, чини по закону.

Бо я чую обміни думками інформацією, як провести? Чи за прискореною процедурою, чи за діючою процедурою, позиції взаємовиключні.

Віктор Міняйло

Заплутався Володимир Литвин і в питання так званих сумісників. Нагадаю, що кілька десятків депутатів підробляють у виконавчій владі. А дехто з сумісників навіть умудряється одночасно очолювати міністерства і парламентські комітети. Ось думка Голови Верховної Ради України.

Володимир Литвин

На мої звернення до народних депутатів, які одночасно є керівниками комітетів або першими заступниками керівників відповідних комітетів, і працюють у виконавчих структурах влади скласти повноваження, отримали позитивний відгук у вигляді двох народних депутатів: міністра охорони здоров’я Миколи Єфремовича Поліщука, а також голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрія Михайловича Єханурова, які написали відповідні заяви. Заяви поступили тільки частині керівництва комітетів.

Віктор Міняйло

Але вже й до парламентських виборів залишилося менше року. Одночасно з Верховною Радою Володимир Литвин очолює ще й Народну партію України. Ось як він відповів на запитання, з ким його партія піде на вибори.

Володимир Литвин

“Не питайте, чого заплакані очі...”.

Я думаю, що це питання діалогу. Не заочного діалогу, а діалогу безпосередньо тих, хто може і повинен вести такий діалог.

Віктор Міняйло

Тих, хто може і повинен вести такий діалог Володимир Литвин не назвав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG