Доступність посилання

ТОП новини

Європол полює і на угорських педофілів.


Василь Плоскіна

Угорщина, 17 червня 2005 – Міжнародну акцію боротьби проти поширення дитячої порнографії в інтернетній мережі започаткував Європол цими днями. Серед інших 13 країн-учасниць у цьому заході взяли участь й угорські правоохоронці.

Операція Європолу отримала кодову назву “Криголам”. Поштовхом до неї послужили дані італійських правоохоронних органів, які виявили в інтернеті серію знімків, котрі незаперечно свідчили, що користувач сайту займається поширенням дитячої порнографії й пошуками постійної клієнтури в інтернеті. Відтак акцію Європолу розширили, і в ній анонімно взяли участь правоохоронці 13 європейських країн.

У перебігу оперативних заходів угорська поліція виявила чотирьох підозрюваних, повідомив журналістам Ласло Ґарамвельді, прес-секретар центрального управління поліції. За його словами, італійські колеги минулого літа натрапили на слід одного інтернетного користувача з Апенін, який виготовив серію порнографічних знімків, де фігурувала якась неповнолітня дівчинка. Згодом він розіслав їх електронною поштою в інші європейські країни.

Учасники акції “Криголам” під егідою Європолу мали на меті виявлення тих осіб, які, так би мовити, скачували на свої комп’ютери заборонену міжнародними правовими актами порнографічну продукцію, якою нерідко користуються педофіли. З угорського боку в цій операції брали участь працівники відділу захисту прав дітей та юнацтва Головного управління поліції а також вісім регіональних правоохоронних структур.

Слідчі натрапили на чотирьох угорських громадян, які підозрюються у користуванні забороненою продукцією. Під час слідства органи дізнання допитали в якості свідків сімох осіб. Поліція конфіскувала у перебігу оперативних заходів понад 20 одиниць комп’ютерної техніки. Згідно з угорськими законами, за зберігання нелегальної продукції, що кваліфікується як дитяча порнографія, можна отримати до трьох років ув’язнення. Затриманих поки що не взяли під варту.
XS
SM
MD
LG