Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Одеської області не знає місце перебування Руслана Боделана...


Петро Каландирець

Одеса, 22 червня 2005 - Цього року до суду буде передана справа щодо фальсифікації виборів 2002 року в Одесі. У цьому запевнив журналістів на проведеній 22 червня прес-конференції прокурор Одеської області Віктор Шахов. Він розповів про слідчі дії з розслідування причин розпродажу рекреаційних земель у приморській зоні міста.

Віктор Шахов
За словами Віктора Шахова, „головним принципом діяльності прокуратури в Одеській області було і є чітке дотримання законодавства”.

Прокурор доповів про перші результати, пов’язані з розкриттям кількох резонансних злочинів, скоєних в Одесі. Вже частково розкритий злочин, скоєний проти колишнього керівника управління правового контролю Одеського міськвиконкому Сергія Варламова. Група, яка скоїла цей злочин, дає нині нові свідчення.

Триває боротьба з таким явищем як хабарництво. Якщо шість місяців минулого року розкриті 82 злочини, пов’язані із хабарництвом,то у 2005-му прокуратура має вже понад 130 фактів отримання хабарів. Понад 50 справ цієї категорії спрямовані до суду.

І ще цікаві дані. Якщо минулого року прокуратурою області були порушені 12 кримінальних справ, пов’язаних з корупцією різноманітних посадових осіб, нині на Одещині порушені і направлені до суду 37 кримінальних справ.

Віктор Шахов запевнив, що прокуратура області реагувала на всі факти відчуження землі у рекреаційній зоні. За умови відсутності кримінальних дій були внесені подання та інші акти прокурорського реагування з метою відшкодування збитків, завданих державному і місцевому бюджетам. Нині прокуратурою області порушені понад 40 кримінальних справ, які стосуються порушення земельного законодавства. До суду у 2005 році подані вже 12 таких справ.

Тим часом, журналісти висловлювали подив, що на території окремих оздоровчих закладів на березі Чорного моря далі триває загадкове будівництво різноманітних об’єктів. Був названий і санаторій імені Горького.

У квітні-травні поточного року прокуратура Одеської області порушила кримінальні справи, пов’язані з фальсифікацією виборів Президента України. Нині до суду направлені 9 справ. У впровадженні слідчих залишається ще десять.

Прокуратура Одеської області
Журналістів цікавила відповідь на запитання: „Чому досі не відомі прізвища винних у організації фальсифікації виборів в Одеського міського голови у 2002 році?”

Прокурор Одеської області Віктор Шахов на це відповів наступним чином: „Одну кримінальну справу щодо фальсифікацій під час виборів 2002 року ми вже направили до суду. Вона буде розглянута. У нас є інформація, яка стосується ще трьох виборчих округів, вона нині вивчається. Мова йде не про рядових, а про голів виборчих комісій, які відповідатимуть перед Законом. Мушу наголосити і на проблемах, з якими ми раніше зустрічалися. За часів керування в місті Руслана Боделана ми підключили всі свої важелі і служби, але так і не знайшли необхідних нам архівів. Слідчого посилали з одного місця у інше. Мені щодня доповідали про ці справи, бо вони мають великий резонанс не лише в Одесі, але й в Україні...”

Прокурор Одеської області повідомив, що йому невідоме місце перебування лідера місцевої організації Партії регіонів, колишнього Одеського міського голови Руслана Боделана відносно якого вже порушена кримінальна справа.

За даними, якими нині володіє слідство, внаслідок дій Руслана Боделана місцевому бюджету були завдані збитки у розмірі 670 тисяч гривен.

Колишній Одеський міський голова нині оголошений у міждержавний розшук.
XS
SM
MD
LG