Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді — нове наметове містечко.


Надія Петрів

Ужгород, 23 червня 2005 - Учора опівдні в Ужгороді поблизу обласного муздрамтеатру було встановлено нове наметове містечко на знак протесту проти політичних репресій та арешту екс-губернатора Закарпаття Івана Різака та екс-віце-губернатора Віктора Дядченка.

Аби прокоментувати події, що відбуваються останніми днями в Ужгороді, до облмуздрамтеатру приїхала й депутат від фракції СДПУ(о) Тамара Прошкуратова. Вона повідомила, що опозиція діє виключно в рамках чинного законодавства, а тому наразі й намагається дізнатися, на якій підставі Ужгородський суд прийняв рішення про заборону проведення будь-яких акцій будь-якими організаціями перед будівлею Закарпатської облдержадміністрації.

Тамара Прошкуратова, зокрема, сказала: "Ми категорично не погоджуємося із рішенням суду про демонтаж наметового містечка, тому й подали апеляційну скаргу. Однак це не означає, що ми, як законослухняні громадяни, не будемо виконувати це рішення. Саме через це цього разу намети встановлюють біля муздрамтеатру, оскільки це місце є в переліку тих, де дозволено проводити масові акції."

Тамара Сергіївна висловила здивування, що в рішенні суду нема уточнення, які саме акції заборонено проводити: чи стосується це лише акцій протесту чи забороняються і акції на підтримку? Важливо на її думку конкретизувати і список тих, кому заборонено масові заходи, чи нема в цьому списку винятків? "Рішення суду не відповіло на багато запитань, тому ми й оскаржили його", - підкреслила Т. Прошкуратова.

Щодо самого демонтажу наметового містечка перед облдержадміністрацією, то народний депутат звернула увагу, що намети збирали представники ромської національності.

"Ніхто із представників міліції, чи судові виконавці, чи навіть працівники житлово-комунальної служби не торкалися до наметів. Всі діяли дуже обачно, бо знали, що це є власність народних депутатів України", — зауважила Т. Прошкуратова.

Вона запевнила журналістів, що, коли буде зібрано достатня кількість необхідних матеріалів, хто і як діяв 20 червня на площі Народній, засідатиме фракція СДПУ(О), яка обов''язково прийме відповідну заяву і озвучить з трибуни парламенту.

Окрім того, Прошкуратова повідомила, що відвідала в СІЗО секретаря Закарпатського обкому СДПУ(О) Івана Різака. За словами депутата, моральний дух Івана Михайловича дуже стійкий, чого не можна сказати про стан його здоров’я.

"До І. Різака навідуються лікарі, йому роблять уколи і ставлять крапельниці", - сказала Тамара Сергіївна.
XS
SM
MD
LG