Доступність посилання

ТОП новини

У помешканнях одеситів може з’явитися гаряча вода.


Петро Каландирець

Учасники засідання виконкому Одеської міськради
Одеса, 12 липня 2005 - Негайно навести лад з розміщенням на вулицях Одеси різноманітної рекламної продукції - таке розпорядження дав відповідальним працівникам управлінь міський голова Едуард Гурвіц під час засідання виконкому Одеської міської Ради 12 липня. На його думку, різноманітні рекламні щити заполонили вулиці причорноморського міста і досить часто псують його зовнішній вигляд.

Учасники засідання виконкому Одеської міської Ради розглянули і чимало питань, які стосуються будівництва нових житлових будинків у різних районах міста, відселення 216 одеситів з аварійного житла.

Під час будівництва нового житла в Одесі не забудуть і про дітей. Для них передбачені майданчики для ігор, приміщення для організації відпочинку дітей у вільний від навчання час. Ці питання під час засідання виконкому порушували начальник управління у справах дітей Одеської міськради Тетяна Бурик і депутат Одеської міської Ради Георгій Селянин.

Не менше 9% нового житла тепер будуть розподілятися серед соціально незахищених верств населення. Це діти-сироти, які досягли 18-річного віку, багатодітні родини, двірники, ветерани, мешканці будинків, які перебувають у аварійному стані. Про це повідомив заступник Одеського міського голови Михайло Кучук. „Управління капітального будівництва міськвиконкому має серед планів будівництво нового житла у Київському та Суворовському районах Одеси. Ухвалені на виконкомі рішення дозволять активізувати нашу роботу”, - сказав пан Кучук.

Учасники засідання виконкому Одеської міськради
Незабаром в Одесі вперше з’явиться приміщення міського Центру зайнятості. За словами керівника управління молодіжної політики Віктора Аксанюка, „на його базі планується організувати діяльність і міського молодіжного центру зайнятості. Це вперше в Одесі. Дотепер окремо одна від одної діяли різноманітні громадські організації, біржі праці і так далі. Тепер ми будемо прагнути консолідувати їх і реально, а не на словах, реалізувати програму „Назустріч людям””.

Міська влада робить все можливе і для відновлення цілодобового постачання мешканцям міста гарячої води. 13 липня термінову нараду, присвячену вирішенню цієї проблеми, планує провести перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв.

За його словами, „головна причина відсутності гарячої води полягає у наявності боргів теплопостачальних організацій за газ. Міський бюджет за тепло і гарячу воду теплопостачальним організаціям не винен жодної копійки. Ми виробили схему виходу з кризової ситуації і робимо все можливе для її реалізації”.

Тривалі дискусії тривали навколо питань нового місця розташування відомого в Одесі книжкового ринку, подальшої долі ринку „Маліновський”.

Учасники засідання виконкому Одеської міської Ради вирішували і чимало важливих земельних питань. Зокрема, довелося розглядати питання про введення у законну площину будівництв певних об’єктів на території Одеси, які започаткували і безперешкодно проводили за часів правління колишнього міського голови Руслана Боделана, навіть не маючи на це необхідного дозволу.
XS
SM
MD
LG