Доступність посилання

ТОП новини

„Морську неділю” відзначили в Одесі.


Петро Каландирець

Учасники відзначення "Морської неділі" в Одесі
Одеса, 12 липня 2005 - У меморіальній морській каплиці Архистратига Михаїла в Одесі проведений спільний молебень духівництва різних християнських церков присвячений міжнародному християнському святу „Морська неділя”. Цього дня помолитися за працівників моря прийшли священики Української Автокефальної Православної Церкви (о. Михайло Кушнір), Української Православної Церкви Київський Патріархат, УГКЦ, Об’єднаної методистської церкви та РКЦ.

„Це день, коли цілий християнський світ молиться за моряків, але і за всіх тих хто пов’язаний з морем. Так чи інакше, всі ми залежні від моря як фізично так і духовно.

Також сьогодні ми опосередковано зібралися і з приводу жахливої події, яка сталася у Лондоні, де загинули чимало людей. Світ взаємопов’язаний і немає жодної людини і країни у цьому світі, яка була б самодостатньою і не залежала від добра чи горя інших. Не можливо бути щасливим між нещасними людьми.

Спілкування про проблеми моряків
Нехай Всемилостивий Господь вислухає наші молитви і зробить добрішим наш світ”
, сказав у вступному слові до присутніх Національний Директор „Морського Апостоляту в Україні” о. Олександр Смеречинський.

До присутніх звертався і голова „Місії мореплавцям” в Одесі Олександр Сорокін.

Цього дня учасники спільної молитви підписали і звернення до прем’єр-міністра Великої Британії та посла Великої Британії в Україні.

„Віруючі різних християнських конфесій спільно з представниками морських і громадських організацій Одеси глибоко стурбовані злодійським нападом на Лондон і є солідарними з народом Британії у ці тяжкі дні горя і страждань. Просимо прийняти наші щирі співчуття. Ми молимося про безвинні жертви, про найшвидше одужання всіх потерпілих і оздоровлення ран на душах, які були завдані лондонцям, британцям та цілому людству. Бо вбивство невинних людей, що належать до різних країн, рас, віросповідань – це злочин проти людини, як вінця Творіння! І якщо це саме так – злочин проти Самого Творця.

Капітан Олександр Сорокін вислуховує поради священика УАПЦ
Щиро віримо, що разом, об’єднавшись перед новим підступним проявом неоголошеної світової війни, ми спокійно і твердо будемо відстоювати нашу цивілізацію і її вічні християнські цінності”
, мовиться у зверненні, яке підписали Його Преосвященство, єпископ Одеський і Балтський Яків (УПЦ КП), о. Михайло Кушнір – священик Української Автокефальної Православної Церкви, о. Олександр Смеречинський (УГКЦ, Національний директор „Морського Апостоляту”), Пастор Об’єднаної методистської церкви Ричард Беннетт (США), Пастор Петро Мартьянов (секретар Духовної Ради християнських конфесій Одеси ), Пастор Олександр Філіппов (Євангелічний альянс Одеси), о. Андрій Муха (РКЦ, редактор журналу „Посланець Божого Милосердя”, капелан Стелла Маріс), капітан Олександр Сорокін, MNI (голова Місії - мореплавцям в Одесі) , професор Володимир Торський (почесний секретар Морського інституту України), професор Ігор Пупенко (ректор Інституту підвищення кваліфікації працівників морського флоту України), професор Володимир Шарапов (від Громадянської морської комісії, м. Одеса).
XS
SM
MD
LG