Доступність посилання

ТОП новини

Візит Ющенка до Донецька


Кирило Булкін

Київ, 16 липня 2005 року - У “Вечірній Свободі” 15-го липня йшлося про подію дня – візит Президента Ющенка до Донецька. Цю подію обговорювали політолог Олександр Дергачов та телефоном народний депутат України Микола Круглов (фракція “Регіони України”), а також кореспондент радіо “Свобода” в Донецьку Сергій Гармаш. Детальніше про хід розмови – ведучий Кирило Булкін.

Кирило Булкін

Візит Президента до Донецька став, власне, лише поштовхом для дискусії. Коло питань, які постали у зв’язку з обговоренням цієї події, було доволі широким.

Що (і наскільки успішно) робиться для подолання розбіжностей між сходом і заходом України? Наскільки змінилося ставлення до нової влади традиційно ворожого Донецька? Яке враження справила промова Президента і які очікування вона породила?

Що ж до загальної атмосфери візиту, то про неї розповів Сергій Гармаш, який був присутній на зустрічі в Донецьку особисто.

Сергій Гармаш

Атмосфера, мені здається, значно краща, ніж була в лютому, коли він приїздив в перший раз. І біг-борди, і лайт-бокси стоять з привітаннями Президенту, і його прибічники відкрито ходять вулицями в помаранчевих приладдях.

Кирило Булкін

Представник “Регіонів України” народний депутат Микола Круглов виглядав не надто опозиційним до Президента.

Микола Круглов

Президент, підіймаючи ту чи іншу проблему, дає доручення. Тобто проблеми підняті, але, на мій погляд, не достатньо відпрацювали міністри, особливо галузеві.

Підіймаючи цю проблему, треба відразу показати бачення, як вона може бути вирішена.

Кирило Булкін

Утім, один зі слухачів зробив закид на адресу фракції пана Круглова.

Слухач

Ваша фракція, Ваша партія тільки торпедує ініціативи уряду, Президента. Ось сьогодні знову Президент показав у Донецьку, що він налаштований працювати конструктивно.

У Вашій партії, у Вашій фракції поки один деструктив.

Кирило Булкін

Народний депутат цей закид відкинув.

Микола Круглов

І в нашій фракції, і в нашій партії є дуже багато людей, які налаштовані на конструктивну роботу.

Кирило Булкін

Також говорили про важкість подолання корупції на місцевому рівні, важливість не лише владної, але й громадської ініціативи для покращення ситуації в Донецькому регіоні й Україні загалом, та про інші важливі аспекти.

А певним підсумком стали слова пана Дергачова, сказані наприкінці програми.

Олександр Дергачов

Згадується одне речення з виступу Президента, що він готовий приїздити на Донеччину і втретє, і вп’яте, і вдесяте. В мене таке відчуття, що буде результат від цього візиту, але в перспективі все ж таки буде потреба і в чергових візитах.

Кирило Булкін

Дискусія точилася у коректних і виважених тонах, то ж можна сказати, що вона стала певним прообразом того порозуміння в суспільстві, необхідності якого значною мірою і була присвячена розмова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG