Доступність посилання

ТОП новини

“Міжнародний аеропорт Одеса” відкриває вікно у Європу...


Петро Каландирець

Одеса, 19 липня 2005 – Від 12 квітня 2005 року на посаді Генерального директора комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса” працює депутат міської Ради Світлана Кобилянська.

„Потрапив до мене досить сумний скарб з кредиторською заборгованістю, знищеною технікою. Складалося враження, що минулі сім років ніхто не дбав про подальший розвиток цього перспективного підприємства”, наголосила пані Кобилянська. Нині ситуація змінилася радикально. „Міжнародний аеропорт Одеса” має позитивне сальдо і стрімко збільшує кількість нових міжнародних авіарейсів. 28 червня 2005 року тут були відкриті нові рейси „Одеса - Мюнхен” та „Одеса-Ріга”. Пасажирообіг у порівнянні з минулим роком, зріс на 32, 8 відсотки.

До Дня Міста дирекція аеропорту „Одеса” теж готує мешканцям причорноморської перлини своєрідний подарунок. Вперше за довгу і славну історію підприємства в Одесі з”явиться сучасний літак „Руслан”. Світлана Кобилянська, в інтерв”ю радіо „Свобода”, серед першочергових своїх завдань назвала підтримку у нормальному стані території аеропорту, оновлення вкрай застарілого обладнання. З цією метою тут вже придбали три нових автомашини для перевезення пасажирів.

Значну підтримку дирекції „Міжнародного аеропорту Одеса” надає Міністерство оборони, Міністр транспорту і зв”язку України Євген Червоненко, Департамент „Державіаслужби України”, Одеський міський голова Едуард Гурвіц.

Саме на першій сесії міськради, після повернення на посаду мера пана Гурвіца, депутати ухвалили рішення про закріплення земель. За минулі сім років від території підприємства були відчужені 237 гектарів землі. На кабелях, які підтримують систему посадки літаків, комусь вистачило розуму побудувати супермаркет „Метро” перебивши таким чином їх...

Світлана Кобилянська: „Ми визначили стратегічні напрямки розвитку підприємства, які обговорені на місцевому та державному рівні. Не зайвим буде сказати, що в Одеській області є лише два об”єкти першої категорії - Іллічівський порт і наш аеропорт. У нас є всі передумови для підвищення міжнародного рейтингу. Маємо висококваліфікованих фахівців, географічне розташування, перспективи активізації співпраці, зокрема, з російськими та ізраїльськими компаніями”.

„Аеропорт Одеса” нині опинився у трійці провідних подібних українських підприємств (перші два місця нині обіймають Бориспіль та Симферопіль). Сьогодні тут діє вже 19 міжнародних рейсів. Серед найбільш перспективних - у напрямку Європи (Відень, Мюнхен), Ізраїля (Тель-Авів) Зокрема, на рейс до Мюнхена квитки розкупили на місяць вперед.

Тим часом, з компанією „Трансаеро” дирекція комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса” нині проводить обговорення проекту присвяченого організації перевезення літаками вантажів, контейнерів. З цією метою вже закупили сім нових сучасних вантажо- пасажирських літаків „Боїнг”.
XS
SM
MD
LG