Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Української народної партії, перебуваючи на Прикарпатті, висловили сумніви щодо створення спільного блоку УНП, БЮТ та “Нашої України”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 25 липня 2005 - Лідери Української народної партії, перебуваючи на Прикарпатті, висловили сумніви щодо створення спільного блоку УНП, Блоку Юлії Тимошенко та “Нашої України”. Вони переконані, що не всі учасники переговорів є щирими у прагненнях сформувати єдину коаліцію демократичних сил. Депутати Верховної Ради, члени фракції УНП також піддали критиці діяльність уряду.

Дводенний семінар для керівників семи обласних організацій Західної України провели лідери Української народної партії в обласному центрі Прикарпатті. Окрім цього, депутати Верховної Ради, члени фракції Української народної партії Ігор Єремєєв, Катерина Ващук та Олег Зарубинський випробували давно забуту практику вуличних зустрічей із народом. Вони спілкувались з майбутніми виборцями безпосередньо на вулицях Івано-Франківська, вислуховуючи всі їхні побажання та зауваження.

На прес-конференції Ігор Єремєєв, висловлюючи позицію партії, піддав жорсткій критиці нинішню діяльність уряду: “Людям незрозуміло, чому на сьогоднішній день під лозунгом захисту інтересів українського народу проводиться чистий популізм тих чи інших ідей”.

Він також наголосив, що, на переконання фракції УНП, передчасним є бажання України негайно вступити до Світової організації торгівлі. Це необхідно робити виважено і продумано із врахуванням національних інтересів.

Щодо створення майбутнього передвиборчого блоку Української народної партії, Блоку Юлії Тимошенко та “Нашої України”, то досягнення цієї мети поки що нереальне: “Однозначно, та пропозиція, яка поступила від Президента України Віктора Ющенка щодо блокування “Нашої України”, УНП і БЮТ є вагомою і позитивною. Вона дійсно могла б консолідувати суспільство. Але, на превеликий жаль, ті люди, яким доручив Президент провести переговори щодо блокування, мають свої власні політичні амбіції”.

Слова Ігоря Єремєєва підтвердив колега по партії Олег Зарубинський: “Знаєте, ми не сприймаємо нормально ситуацію, коли в суспільстві є три лідери. Це є Ющенко, Литвин і Тимошенко. А переговори намагається вести заочно засобами медіаресурсу, а не напряму, наприклад, шанований Роман Безсмертний. Це, очевидно, показник того, що певні люди хотіли б звести ці переговори до не дуже продуктивних і ефективних”.

У підсумку лідери УНП наголосили, що вони цілком спроможні, зважаючи на високий рейтинг партії, самостійно йти на вибори. На їхнє переконання, головною проблемою для Української народної партії є відсіювати кандидатури дрібних політичних сил, які намагаються використати вплив їхньої партії у суспільстві.
XS
SM
MD
LG