Доступність посилання

ТОП новини

Українські журналісти вимагають публічного вибачення від Президента Віктора Ющенка перед кореспондентом Сергієм Лещенком з Інтернет-видання “Українська правда”, а також оприлюднити інформацію про доходи і витрати родини глави держави


У відкритому листі працівники мас-медіа закликають Президента поважати професію журналіста, право на свободу слова та вільний доступ до інформації.

У відкритому листі працівники мас-медіа закликають Президента поважати професію журналіста, право на свободу слова та вільний доступ до інформації.

У понеділок на прес-конференції Віктор Ющенко розкритикував журналістів за упереджене ставлення до його сина Андрія. Зокрема про автора статті, в якій наводились приклади фінансових витрат сина Президента, Віктор Ющенко висловився так:

“Це журналіст, який не працював жодної хвилини свого життя на свободу преси і сьогодні є кілером”.

Стаття в Інтернет-виданні "Українська правда" про те, що Андрій Ющенко незаконно користується автомобілем “BMW М6” вартістю близько 810 тис. гривень і також має інші дорогі речі, була надрукована минулого тижня.

Учора інтернет-видання “Українська правда” отримало від Президента листа, в якому, зокрема, мовиться:

“Мені здається, що історія з публікацією в "Українській правді" стала для нас спільним іспитом на готовність влади і преси жити в нових умовах, на готовність поважати право журналіста на інформацію і поважати право громадянина на приватне життя”

Для радіо “Свобода” ситуацію прокоментувала прес-секретар Президента Ірина Геращенко.

"Якщо говорити про реакцію Президента на гостре, болюче для нього питання, то вона була емоційною реакцією батька. Тому Президент України насправді засвідчив своїм листом, що для нього тема свободи слова і вільного журналіста в Україні є аксіомою, що він готовий до діалогу на найгостріші теми. Але насправді Президент теж може іноді дозволити собі емоції. ..Треба у цій історії поставити крапку і дати можливість родині (тепер уже в родинному колі) обговорити те, що трапилось".
XS
SM
MD
LG