Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники Віктора Ющенка на Одещині залишаються в опозиції...


Петро Каландирець

Учасники спільної прес конференції в Одесі
Одеса, 27 липня 2005 - Про це заявили 27 липня присутні на прес-конференції у прес- центрі одеської газети „Юг” колишні активісти Велико-Михайлівського районного штабу „Наша Україна”. На цій зустрічі з журналістами лідери обласних організацій партій „Наша Україна”, „Батьківщина”, Народного Руху України оголосили про збереження та розширення коаліції державницьких політичних сил та спільну передвиборчу тактику в Одеській області. До згаданої коаліції висловив готовність приєднатися і голова обласної організації Української народної партії В’ячеслав Дорошенко.

Згадані політичні партії заявили про власне переконання у тому, що „коаліція демократичних сил, загартована Майданом, має розвиватися і удосконалюватися. Принципи нашої єдності, випробувані часом та підтримані українським суспільством на виборах Президента у 2004 році, мають залишатися сталими. Вони полягають у рівноправній участі усіх партій у політичному об’єднанні. Майбутній єдиний виборчий блок має будуватися на ідеалах і принципах політичних сил, які були засновниками коаліції „Сила народу””.

Автори спільного документу заявили про свою готовність до участі в єдиному виборчому блоці рід час виборчої кампанії 2006 року на регіональному рівні.

„Наше спільне завдання - реалізація Програми Президента Віктора Ющенка. Наша спільна мета – соціально-економічне, національно-культурне, духовне процвітання України та Одещини” , йдеться у зверненні, яке поширили серед працівників ЗМІ.

Голова виконкому обласної організації партії „Наша Україна” Семен Форшайт повідомив, що одеська заява про об’єднавчий процес стала другою після вже оприлюдненого подібного документу у Києві. Утворена в Одесі коаліція є відкритою для усіх політичних сил, які поділяють її принципи і прагнення.

Лідер обласної організації Народного Руху України Геннадій Щипківський наголосив на необхідності активізації підготовки прихильників нинішнього Президента до виборів 2006 року на всеукраїнському та регіональному рівнях „враховуючи небезпеку реваншу тих, хто програв у 2004 році”.

Голова НРУ на Одещині висловив стурбованість з приводу ситуації, яка склалася нині в Одеській області.

Геннадій Щипківський: „Дійшло до того, що у деяких районах досі працюють заступники райдержадміністрацій, які „ґвалтували” інтелігенцію (лікарів, освітян) і примушували їх зранку до вечора ходити селами, агітуючи за Віктора Януковича. Стара – нова влада на Одещині чекає свого реваншу і мріє, що після місцевих виборів повернеться у кабінети, у звичні крісла. Якщо у Велико-Михайлівському районі голова райдержадміністрації замість того, щоб карати порушників Закону „Про вибори”, нині робить кроки, щоб виселити з приміщення помічника народного депутата України Рефата Чубарова. Ось це така влада, якої ми дочекалися...”.

Геннадій Щипківський
Геннадій Щипківський наголосив, що Народний Рух України підтримає нинішню регіональну владу лише у діях, які спрямовані на покращення життя мешканців області. Він навів приклади тиску на фермерів та проявів цензури у Велико-Михайлівській районній газеті „Єдність” вже після зміни влади. Приміром, у публікації статті на виборчу тематику, за словами пана Щипківського, відмовили депутату районної Ради Віктору Бондаренку. Редактор видання заявив депутату, що „після подібної публікації він втратить роботу”.

Учасники прес-конференції визнали, що певні кадрові призначення у партіях-учасниках коаліції „викликає у них несприйняття”. Зокрема називали нинішнього лідера міської організації партії „Батьківщина” В’ячеслава Крука, який за часів головування у мерії Руслана Боделана був його заступником. Прес-секретарем пана Крука став колишній голова прес-служби міськради, палкий прихильник Віктора Януковича – Олексій Зарічанський. Серед нинішніх прихильників Віктора Ющенка опинилися і деякі депутати Одеської міської Ради, які у розпал виборчої кампанії 2004 року голосували за запровадження в Україні надзвичайного стану, щоб не допустити до влади нинішнього главу держави.
XS
SM
MD
LG