Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Івано-Франківського обласного управління УМВС в першу чергу боротиметься з корупцією.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 28 липня 2005 - Новопризначений керівник Івано-Франківського обласного управління внутрішніх справ заявив, що в першу чергу боротиметься з корупцією. Протистояння хабарникам розпочалось безпосередньо з правоохоронців. За отримання неофіційної винагороди міліціонерами в області вже порушено кілька кримінальних справ.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Юрій Луценко негативно оцінив діяльність прикарпатських правоохоронців. Відвідавши Івано-Франківщину, Юрій Луценко змінив свою думку про роботу міліціонерів області. Про це повідомив журналістам керівник обласного управління Міністерства внутрішніх справ Василь Кузнєцов. Особливо, за словами керівника прикарпатської міліції, Юрія Луценка вразив рівень розкриття на Івано-Франківщині тяжких злочинів:

“Я ще раз кажу. Ми одна із, не можу сказати, чи єдина область в Україні, де розкриті всі вбивства”. Однак Василь Кузнецов основним завданням міліції зараз бачить боротьбу з хабарництвом, передовсім у середовищі правоохоронців: “А далі є випадки, коли працівники міліції, окремі працівники, вимагають хабарі. Повірте мені, ми будемо давати адекватну оцінку діям цих людей. У нас порушено вже три кримінальні справи за фактами хабарництва. І ми цю роботу продовжуватимемо далі”.

Керівник обласного УМВС також підкреслив, що вже зараз розслідується кілька резонансних кримінальних справ щодо отримання хабарів державними службовцями та викладачами вищих навчальних закладів. Міліціонери Івано-Франківщини також пильну увагу звернули на численні факти розкрадання карпатського лісу. На переконання Василя Кузнецова, саме це стало причиною тиску на нього з боку певних бізнесових кіл, які працюють у цій сфері, і відповідно формування в Міністерстві внутрішніх справ необ’єктивної оцінки роботи міліціонерів Івано-Франківщини.

Більше того, керівник обласного УМВС заявив, що, очевидно, чимало впливових людей в області вважають, що він перейшов їм дорогу, тому що намагається дотримуватись задекларованих новою владою принципів чесності та порядності, дотримання норм закону для всіх без винятку. За такими принципами новий керівник прикарпатської міліції планує працювати і надалі і запевняє, що не зважатиме на жодні авторитети.
XS
SM
MD
LG