Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний аеропорт є обличчям Одеси.


Петро Каландирець

Президія зборів
Одеса, 4 серпня 2005 - Так заявив під час зустрічі з представниками трудового колективу комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса” заступник Одеського міського голови Вахтангі Убірія. Необхідність у приведенні такої зустрічі виникла після проведення представниками місцевої Партії регіонів пікетування мерії Одеси з вимогою негайної зміни нинішнього генерального директора підприємства, на адресу якої організатори заходу висловили різноманітні звинувачення. Кілька спеціальних програм ситуації в аеропорту присвятили і на місцевій телекомпанії „РІАК”.

Кореспонденти цієї телекомпанії прийшли і на збори трудового колективу. Щоправда, їхні посилання на те, що запросили їх саме працівники комунального підприємства, підтвердження у залі не мали. Працівники телекомпанії, які під час виборчої кампанії 2004 року активно виступали проти нинішнього Президента України Віктора Ющенка і підтримували Віктора Януковича та екс-міського голову Одеси Руслана Боделана, нині згадали про „свободу слова” та „права працівників засобів масової інформації” і вимагали виведення з залу, де проходили збори трудового колективу, і кореспондента радіо „Свобода”... Цим вони викликали подив багатьох присутніх у залі.

Представники трудового колективу комунального підприємства „Міжнародний Аеропорт Одеса” одноголосно назвали поширену в ефірі телекомпанії РІАК інформацію про недосконалу роботу генерального директора Світлани Кобилянської „відвертою дезінформацією” та висловили їй довіру. З цього приводу була ухвалена резолюція. Працівники аеропорту повідомили, що саме зі зміною керівництва комунального підприємства тут була відновлена виплата скасованих попереднім генеральним директором різноманітних винагород, без затримок відбувається виплата підвищеної середньої зарплати, посилюється соціальний захист робітників. Не забувають і про проблеми майже 500 ветеранів підприємства.

Зростають прибутки і рентабельність міжнародного аеропорту “Одеса”, кількість нових робочих місць. Нині на комунальному підприємстві діють вже 20 популярних міжнародних авіаліній, більшість з яких – у напрямку країн Європи.

Учасники зборів трудового колективу аеропорту
„За 7 місяців 2005 року зросла кількість вантажів, які прибувають до Одеси з Відня, Кабула і Каїра. Прибуток від діяльності вантажного терміналу міжнародного аеропорту склав 1 мільйон 640 тисяч гривень. Зросли сплати до бюджету міста Одеси. Оновлюється обладнання підприємства, проведені роботи покликані модернізувати системи посадки, розроблений робочий проект з реконструкції зовнішнього електропостачання для аеровокзалу. До складу міжнародного аеропорту повернули цех для прибирання літаків.

Зменшується і дебіторська заборгованість, яка зберігається внаслідок неплатоспроможності авіакомпанії „Таврія” та „Одеських авіаліній”. Для вирішення цієї проблеми готуються необхідні документи, які подадуть до судових інстанцій”
,- повідомила у виступі генеральний директор комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса” Світлана Кобилянська.

Новому керівництву підприємства вдалося зберегти від повного занепаду і базу відпочинку „Грибівка”.

Новим зразком послуг для аеропорту Одеси стало обслуговування пасажирів 16 авіакомпаній у бізнес-залі. „Все, що попереднє керівництво здавало в оренду, ми поступово повертаємо”,- наголосила пані Кобилянська.

Для подальшого розвитку підприємства до завершення 2005 року його адміністрація планує за рахунок внутрішнього фінансування продовжити модернізацію аеропорту, провести ремонт і підтримувати у експлуатаційному стані штучне покриття наземної аеродромної техніки. Цього року серед планів є купівля автотрейдера і автобусів для перевезення пасажирів та працівників підприємства.

На зустрічі представників трудового колективу “Міжнародного аеропорту Одеса” повідомили, що після проведення перевірки діяльності підприємства з 2002 до 18 квітня 2005 року обласна прокуратура порушила кілька карних справ стосовно попереднього керівництва.

Заступник Одеського міського голови Вахтангі Убірія, підсумовуючи результати зборів, в інтерв’ю радіо „Свобода відзначив, що “після призначення на посаду генерального директора комунального підприємства “Міжнародний аеропорт Одеса” Світлани Кобилянської показники роботи тут змінилися на краще. Я це знав з першого дня і тому завжди допомагав у вирішенні різноманітних проблемних питань. Для нас не має значення партійність керівника. Головне, щоб вона була фахівцем”.

Вахтангі Убірія повідомив, що серед планів нової міської адміністрації є проведення реконструкції та модернізації міжнародного аеропорту. Він запевнив присутніх, що зростатиме і соціальний захист працівників підприємства.

Учасники зборів звернулися до всіх засобів масової інформації з відкритим листом, у якому просять їх „дати можливість одному з найбільших підприємств галузі забезпечити необхідний рівень обслуговування пасажирських та вантажних перевезень, перш за все міжнародних, враховуючи, що аеропорт обслуговує рейси на Близький Схід, Кавказ, Середню Азію та інші регіони з підвищеною загрозою терористичних актів. Надумані проблеми окремих колишніх працівників аеропорту, зокрема колишнього генерального директора, які є ініціаторами баталій у ЗМІ, не відповідають реаліям. Все це зменшує привабливість знаного у світі підприємства для пасажирів та інвесторів...”.
XS
SM
MD
LG